Temel Karamollaoğlu kaşar fiyatına isyan etti

Her şeye zam geldiğini savunan Temel Karamollaoğlu, kaşarın kilosunun bile 120 liraya çıktığını belirterek "Ekonomi hepimizin derdi" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Karamollaoğlu, ekonomi yönetimi üzerinden hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a yüklendi.

"ZAMLAR, ESKİYİ ARATACAK KADAR İHTİŞAMLI"

Üst üste zamlara rağmen eflasyonun tek haneye düşmesini inandırıcı bulmayan Temel Karamollaoğlu, "300 gramlık kaşar 40 lira diyor. Ben bunu atarak söylemiyorum. Kilosu 120 lira ya. Çıraklık dönemini yaşadık, hatalarımız oldu dediler. Sonra kalfalık dönemi geldi. Şimdi ustalık dönemine girdik dediler. Ustalıkta da zamlar, eskiyi artacak kadar ihtişamlı oldu." dedi.

Karamollaoğlu, elektrik, köprü ve otoyollara yapılan zamlara da dikkati çekerek, "Zamlar herhalde eskiyi aratacak kadar ihtişamlı oldu. Ekonomi böyle giderse bundan sonra daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacağız." ifadelerini kullandı.

Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilenlerin geçtiğimiz günlerde Ankara'da yapacağı toplantının iptal edilmesine ilişkin Karamollaoğlu, "Kendilerine verilen toplantı hakkını kullanarak bir yerde problemlerini görüşmeye ve seslerini de hükümete duyurmak istiyorlar." dedi.

Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine ise "Bu bir defa terbiyesizlik, saygısızlık ve küstahlık ama bu Trump'ın adeta kimliği haline geldiği için bunları saymaya gerek yok." değerlendirmesinde bulundu.