Elazığ depreminden sonra hafif hasarlı denilen apartmana daha sonra ağır hasarlı raporu verildi. Apartmanda yaşayanlara haber verilmeden yıkım kararı çıkartıldı.

Elazığ’ın Kırklar Mahallesi’nde yaşayan Gülümser Vural ve Birgül Bulut yaşadıkları apartmana önce hafif hasarlı denilip daha sonrasında ağır hasara çevrilmesinden şikayetçi. Yaşadıkları durumu Evrensel’e anlatan Vural ve Bulut, apartmanın bilerek yıkıldığını ve yerine yenisini dikmek için ağır hasar verildiğini iddia ediyorlar.

“NİYE BENİM EVİM YIKILSIN”

Depremden sonra gelen yetkililerin binaya hafif hasar verdiğini söyleyen Gülümser Vural, “Hatta ben muhtarla beraber tekrar baktım. Hafif hasarlı yazıyordu. Daha sonrasında evime yıkma kararı geldi.Komşum beni arayıp haber verdi” dedi. Ayrıca evi kontrol etmesi için çağırdığı yetkililerin gelmediğini aktaran Vural, “Bizim binamız hafif hasarlıydı. Birdenbire ağır hasarlıya çevirdiler. Bakın ben ev için kontrol istedim incelenmesi için ama hiç kimse gelmedi. Bunu binayı yıkıp yenisini dikmek isteyen müteahhit yaptı. Adam kim ise iyi bir torpilli. Niye benim evim yıkılsın? Ben muhtarı aradığımda da hiçbir şeyden bilgim yok diyor” diyerek başlarına gelen mağduriyetin çözülmesini istedi.

“APARTMANI YIKIYORLAR AMA HABER VERMİYORLAR”

Aynı apartmanda oturan Birgül Bulut dairesinde kirada oturduğunu ve zor durumda kalacağını belirtti.Evinin sigortası olduğunu ve hafif hasarlı olduğunu dile getiren Bulut, şunları söyledi: “22 senedir burada oturuyorum. Bir de binayı yıkıyorlar ama bize 1 hafta önceden arayıp haber bile vermiyorlar.Apartmanın girişine yazı asmışlar, binayı 3 gün içerisinde boşaltınız diye.” Mali durumlarının iyi olmadığını dile getiren Bulut, “Eşim inşaatta çalışıyor. Başka yerde kira veremem. Depremden sonra kiralar çok pahalı olmuş. Sabahın 7’sinde gelip çatıdan eşyalarımızı götürüyorlar. Biz artık korkuyoruz. Evlerde bir tane bile çatlak yok. Buraya kim ne yapmışsa torpille yapmış. Ev başvurusu için TOKİ’lere gittik. Ancak bize tapuyu getirmemiz gerektiğini ve kiracıların yararlanma hakkı olmadığını söylediler” ifadelerini kullandı.EVRENSEL