Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fatih Altaylı'nın Habertürk'te yayınlanan TekeTek programında Kanal İstanbul uyarısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haziran ayında Kanal İstanbul projesiyle ilgili temel atılacağını açıklaması üzerinden canlı yayında uyarıda bulunan Davutoğlu, söz konusu projenin İstanbul'a ihanet olduğunu söyledi.

Ayrıca Kanal İstanbul ile ihale mevzuatı kapsamında Erdoğan'ın suç işlediğine dair ilgili bir detayın tespit edildiğini kaydeden Davutoğlu, canlı yayında Kanal İstanbul'un ihanet projesi olduğunu şöyle açıkladı:

"Geçen gün inadına 'Kanal İstanbul'u yapacağız ve haziran ayında temel atacağız' dedi. Bir dakika ben hafızamı yoklayayım dedim. Bizim gölge kabinemiz var, eski ulaştırma bakanımızda başında. Sordum nasıl başlayacakmış haziran ayında dedim. Benim bildiğim bir yatırım ihalesi yok, proje ihalesi olmadan nasıl başlayacaksın. Meğer yeraltı değişimiyle ilgili bir ihale yapılmış bu ihaleyi değiştiriyorlar, bir köprü ihalesine döndürüyorlar. Bu suçtur. Niye suçtur? Söz konusu bir ihalede mahiyet değişiği yapılıyorsa ve yüzde 20 değer aşıyorsa ihale tekrarlanır. Sayın Cumhurbaşkanı Kanal İstanbul projesinin temelini atıyorum diyor ortada finansman planlaması yok, ortada ciddi hiçbir şey yoktur. Olsa da ihanettir."