Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD vatandaşı rahip Brunson ile Türk asıllı Alman gazeteci Deniz Yücel üzerinden sert tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD vatandaşı rahip Brunson ile Türk asıllı Alman gazeteci Deniz Yücel için 'Bu fakir bu bedende olduğu sürece o teröristleri alamazsınız' sözleri üzerinden Osman Kavala ve George Soros eleştirisi yaptı.

Twitter'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açıklamalarının tersi kararlar alması nedeniyle sert sözler kullanan Davutoğlu, Osman Kavala üzerinden Erdoğan'ın çevresininde Sorosçu olduğunu söyledi.

Yayınladığı videoda 'Herkes Erdoğan'ı çözdü. Baskı yaparsın istediğini yaptırırsın" sözlerini kullanan Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce suçlayıp serbest bırakmayız dediklerini, nasıl bir günde serbest bıraktın? Suçlulardıysa neden serbestler, suçlu değildiyseler niye tutuklu kaldılar? Bugün suçladığın Kavala'yı yarın bırakmayacağın ne malum? Sayın Erdoğan, Sorosçuları uzaklarda arama yakınlarına bak!"