Bugün Dolmabahçe sarayında ekonomi basını temsilcileriyle toplantı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep  Tayyip Erdoğan toplantıda kripto para ve kripto para borsaları ile ilgili yapılan çalışmalar konusunda bilgi verdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu dile getirdi. 

DETAYLARI BELLİ DEĞİL

Kripto para yasasının geciktirilmeden  TBMM’ye gönderileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda hızlı bir aksiyon alınacağının sinyallerini verdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hazırlanan kripto para ve kripto para borsası yasasının detayları hakkında henüz bilgi vermezken, önümüzdeki günlerde söz konusu kanunun detaylarının ortaya çıkması bekleniyor. 

KRİPTO PARALARDAN VERGİ ALINACAK

Odatv'nin haberine göre, dün yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 55 internet sitesine erişimin engellenmesinin ardından kripto paralardan elde edilen gelirlere sıkı bir denetim getirilecek. Bu amaçla Erdoğan'ın açıkladığı yapılan çalışma kapsamında da kripto para işlemlerinden vergi alınacağına dair çalışmanın bu yasa tasarısında olacağı aktarıldı. Vergi oranının henüz belirlenmediği belirtilse de işlemler üzerinden bir kesintiye gidilmesi gündemde.

"KRİPTOLARLA DEVAM EDEN SAVAŞIMIZ VAR"

Kripto paralarla ilgili son açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “kriptolarla devam eden bir savaşımız var” söylemiyle bu sektörün Türkiye’deki faaliyetlerinin kontrol altında alınması gerekliliğinin önemli olduğuna değinmiş, yasa çalışmalarının hızlı şekilde devam ettiğini de sözlerine eklemişti. 

Bugün, ekonomist ve akademisyenlerle yapılan toplantı esnasından kripto paraların da gündeme gelmesi, Türkiye’de kripto para yasasının beklenenden erken bir zamanda yürürlüğe gireceğinin önemli bir göstergesi olarak duruyor.