Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Erdoğan, grup toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ne diyecek merak konusu oldu. Erdoğan konuşmasında, “Kimin suç çeteleriyle yürüdüğünü milletimiz görüyor. Ülkede mikserler var. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun yanındayız ve yanında olacağız. Bu tezgahı da Allah'ın izniyle bozacağız.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’ye her alanda ağır maliyetleri olan 1990’lı yılların istikrarsızlık dönemi 3 Kasım 2002 seçimleriyle sona ermiştir. Halkımız Ak Parti’yi iktidara getirerek yeni bir dönem açmıştır.” ifadesini kullandı.

Erdoğan, erken seçim çağrılarına da cevap vererek seçimlerin 2023'te düzenleneceğini söyledi. Erdoğan, “Seçimin 2023’te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açık.” diye konuştu. 

BU SİNSİ OPERASYONU AKAMETE UĞRATACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Son dönemde ülkemizdeki güven ve istikrarı hedef alan saldırıların gerisinde gençlerimizi karamsarlığa sürükleme gayesi olduğu açıktır. Nice oyunları ve tuzakları bozduğumuz gibi bu sinsi operasyonu da akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hiçbir senaryo ülkemizi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz."

İÇİŞLERİ BAKANIMIZIN YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker’in videoları ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik iddialarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu:

“Terör örgütleriyle mücadelede olduğu gibi suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Hedefin büyük ve güçlü Türkiye inşası olduğunu anlamak için kullanılan araçlara ve kullananların siluetlerine bakmak yeterlidir. Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedef alınması asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Şimdiye kadar şahsımız ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden yapılan herhangi bir saldırıya nasıl Evelallah demediysek bundan sonra da demeyeceğiz. Bay Kemal, Bay Meral, size buradan ekmek çıkmaz, Suç örgütü mensuplarını nereye kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz, yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız. Yalanlarına ve iftiralarına karşı gereken cevaplar zaten verilmiştir. Bununla kalınmamış, başsavcılıklar da gerekli tahkikatlarına başlamıştır. Tüm yalanlar, iftiralar ortaya dökülecektir. Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğundan kimsenin şüphesi olmasın."

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Ramazan ayını ve Ramazan bayramını geride bırakıp şimdiden Kurban bayramının heyecanını duymaya başladık. 14 aydır devam eden salgın sürecinde milletimizin aşını ve işini korumak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Gelişmiş ülkelerin bile bocaladığı salgın dönemini en az hasarla geçirdik.

Ekonomi Reform Programı’mızda yer alan hususlarla ilgili somut düzenlemeleri de çıkarmaya başladık. AK Parti olarak en büyük başarımız hükümetlerimiz döneminde çalışacakları iş, ve geleceklerine güvenle bakabilecekleri istikrarlı bir iklim sağlamak olmuştur.

Nice oyunları ve tuzakları bozduğumuz gibi bu sinsi operasyonu da akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize sahip çıktığımız sürece hiçbir senaryo ülkemizi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz.

19 yıllık iktidarımızın her anında yaptığımız gibi sadece hakka ve hakikate bakarak yolumuza devam edeceğiz, kimin suç çeteleriyle terör örgütleriyle yürüdüğünü milletimiz görüyor, biliyor. 

Türkiye’ye siyasetten teröre ekonomiden dış politikaya kadar her alanda ağır maliyetleri olan 1990’ların istikrarsız dönemleri 3 Kasım seçimleri ile sona ermiştir.

İktidarı devraldığımızda milletimize Türkiye’yi 4 temel sütun üzerinde yükseltme sözü verdik.

Terör örgütünün siyasi ayağındaki uzantılarını da yakın takip altında tutarak örgütün hareket alanını tamamen ortadan kaldırıyoruz. FETÖ'yü devlet ve toplum hayatımızdan kazıyıp atmak için yoğun aba harcadık.

Bugün Türkiye birliğine, beraberliğine sıkı sıkıya sahip çıkıyorsa işte bu sistem sayesinde.

Sözde babaların racon kestiği Türkiye'yi hukuktan başka sistemin geçerli olmadığı seviyeye getirdik. Özellikle uyuşturucu suçlarıyla mücadele ederken kimsenin gözünün yaşına bakmadık. Sadece son 3 buçuk yılda 530 binin üzerinde operasyon yapılarak 750 bine yakın şüpheli gözaltına alınmış ve 85 bini tutuklanmıştır.

Terörle, çetelerle, suç örgütleriyle mücadelede elde edilen bu başarılar birilerini rahatsız etmiştir. Gelin hanım Netanyahu’nun yanına koyuyor Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez. Bizler hep bu ülkede gerçekten saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk, bunun çalışmasını yaptık.

Ülkede mikserler var. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun yanındayız ve yanında olacağız. Bu tezgahı da Allah'ın izniyle bozacağız. Tıpkı FETÖ gibi bu suçluları da ülkemize getirip yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız. 

Bay Kemal, Bay Meral size buradan ekmek çıkmaz boşuna uğraşmayın. Suç çetelerinin mensuplarını dünyanın neresine kaçarsa kaçsın takip ediyoruz. Yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız.

Esasen suç örgütünün mensuplarına gereken cevaplar muhatapları tarafından verilmiştir. Tarafların başvuruları üzerine gereken tahkikatlara başlamıştır. Geçmişten bugüne hiçbir itham, iddia ortada bırakılmayacak, tüm yalanlar ortaya dökülecektir. Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 

Bugün kılıktan kılığa girerek aslında dünün tekrarından başka bir şey yapmıyor. Suç örgütleri mensuplarını kullanarak devleti ve siyaseti dizayn etmek isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Eski Türkiye’nin hastalığı olan siyaseti ve toplumu suç çeteleri, medya mecraları düzenleme gayretlerinin yeniden hız kazandığını görüyoruz.

Çukur eylemleriyle elde edemedikleri neticeye terör koridoru kurarak ulaşma hayallerini gerçekleştirdiğimiz harekatlarla başlarına yıktık. Ülkemiz tarihinin her döneminde uluslararası operasyonlar maruz kalmıştır.  Bu defa da ülkemizi suç örgütleri üzerinden hem içeride hem uluslararası kıskacı alma peşindeler. Ortada makul, mantıklı hiçbir sebep olmadığı halde, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları ortadadır.

Boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023'tür. Seçimin 2023'te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açık.

Bugün suç çetelerinden medet umacak kadar çapsız, ilkesiz bir muhalefet anlayışı vardır. Kendini kullandırmaya, ülke düşmanlarının değirmenine su taşımaya bu kadar gönüllü bir muhalefetin olduğu yerde terör örgütlerine de çetelere de gün doğuyor. Milletimizin her bir ferdinin hakkını, hukukunu nasıl gözettiysek inşallah yarın da aynı şekilde halkımızın emrinde çalışmayı sürdüreceğiz. Geçenlerde malum bir tane CHP'linin yargı tarafından nasıl bir cezaya çarptırıldığı taciz sebebiyle malum. Bunu biz söylemiyoruz, her türlü medyada yerini aldı. Burayı Bayan Kemal'in iyi dinlemesi lazım. CHP Genel Merkezi tacizcilerin, onları koruyanların işgali altındadır. Tecavüzcülerin, onları koruyanların, hırsızların, onları koruyanların işgali altındadır. Terör örgütlerinin siyasi uzantılarının işgali altındadır. Şu anda CHP Genel Merkezi, suç örgütlerine payandalık yapanların işgali altındadır. Milleti İttifakı adı altında CHP ile yol yürüyen herkes de bu utanç tablosunun ortağıdır. 

Bizim icraatlarımıza onların hayalleri bile yetişemez.  Önceki gün ülkemizi ziyaret eden Polonya Cumhurbaşkanı ile verimli bir görüşme gerçekleştirdim. Savuna sanayinde işbirliğinin verimli sonuçlarının ortaya çıktığını görüyoruz. Türkiye, Polonya ile İHA'ların satışı konusunda anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşma Türkiye'nin NATO ve AB üyesi bir ülkeye yaptığı ilk yüksek teknolojiye sahip İHA satışı olması açısından da çok önemlidir.

SİHA’larımızı inşallah 2023 yılında semalarımızda uçurmayı planlıyoruz.  Bizim gündemimizde üretmek, ülkemizi güçlendirmek var. Bizim tek muhattabımız milletimizdir. Milletimizin iradesinden başka irade yoktur. AK Parti üzerinden Türkiye’ye operasyon çekmeye çalışanları milletimiz gayet iyi görüyor, tanıyor, defterine yazıyor.