Gazeteci yazar Barış Terkoğlu, bugünkü köşe yazısında Taksim Dayanışması’ndan Cem Tüzün ile olan görüşmesini kaleme aldı. Cem Tüzün, Numan Kurtulmuş’un HAS Partisinin de o dönemde Taksim Dayanışması’nın bileşenlerinden biri olduğunu söyledi. Terkoğlu'na konuşan Cem Tüzün, "Numan Kurtulmuş’un HAS Partisi de Taksim Dayanışması’nın bileşeniydi. Toplantılara temsilcileri katılıyordu.” ifadelerini kullandı.

GEZİ DİRENİŞÇİSİ AK PARTİLİLER!

İşte, Gazeteci yazar Barış Terkoğlu'nun yazısının ilgili kısmı:

“Taksim Dayanışması içinde siyasi partiler olabilir. Ama Dayanışma siyasi bir organ değil. Dayanışma, sadece kent ve meydanla ilgili meseleleri konuşuyordu. Numan Kurtulmuş’un HAS Partisi de Taksim Dayanışması’nın bileşeniydi. Toplantılara temsilcileri katılıyordu.”
Tüzün'ün aktardıkları üzerinden Terkoğlu, şu yorumu yaptı:

Belli ki sonrasında AKP’ye katılmaya karar veren HAS Parti ve Kurtulmuş, Dayanışma’dan çekilmişti. Kurtulmuş, bugün Erdoğan’ın yardımcısı. O gece belki de her şey çözümlenebilirdi. Ancak Erdoğan’ın uzlaşmaz tutumu imkânsız kıldı. Sert açıklamalarını sürdürdü. Sonrasında, FETÖ’den yargılanan polislerin şiddet gösterisi de devam etti. Kısacası hükümetin istifa etmesini talep etmek demokratik bir hak olmakla birlikte, eylemleri düzenleyenlerin talebi bu olmamıştı. Haliyle pazartesi verilen kararda, düğme başından yanlış iliklenmişti. Tarihçiler tarihi yazıyor. Eylemleriyle yön verenlerse tarihi yapıyor. Mahkemelerle tarihi kurmaya çalışanların kazandığını hiç gören oldu mu?