CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AK Partili çalışan Hamza Kürşat Ayvatoğlu'nun lüks yaşantısı ve uyuşturucu madde kullanması hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de salgında kapatılan iş yerlerinde çalışan genç müzisyenlerin açlıktan, parasızlıktan yaşamına kıydığını belirten Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

BU DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR?

"Milyonlarca gencimiz işsiz, geleceksiz, anasının babasının eline bakarken, AK Parti'nin büro çalışanının burnu ultra lüks arabalarda pudra şekeriyle dolar. 2014'te Kastamonu Belediyesine, kaynakçı kadrosundan giren bu şahıs, yedi yılda bu zenginliğe nasıl erişti? Bu lüks arabalar, bu değirmenin suyu nereden geliyor? AK Parti Genel Merkezindeki bir büro elemanı, bu kadar kısa sürede bu kadar serveti elde edebiliyorsa, böyle lüks bir yaşamı büro elemanı maaşıyla sağlayabiliyorsa, o zaman büronun asıl sahipleri acaba neler yapıyor?

BİRİLERİ KAMU GÜCÜNÜ KULLANARAK SERVET EDİYORSA BU SİYASETİN KONUSUDUR

Olayın üstünü kapatmak için profesyonel kalemler melodram üzerine melodram yazıyor. Olayı soruşturmakla mükellef İçişleri Bakanı da çıkmış 'Konuyu siyasileştirmek isteyenler var' diyor. Elbette suçun şahsiliği esastır. Ama nüfuz ticaretine konu mekan siyasi bir mekansa, birileri kamu gücünü kullanarak servet ediniyorsa, bu konu tam da siyasetin konusudur. Bugün tüm bunları aydınlatabilecek bir yargı var mı? Olayı tüm boyutlarıyla soruşturacak bir cumhuriyet savcısı var mı? Göreceğiz. Yolsuzluklar, kamu kaynakları talan... Ülkede o kadar büyük bir irin, cerahat birikti ki kokusu artık arşı sardı."