Cemal Enginyurt partisi Demokrat Parti'nin 14. Olağan Büyük Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Kongrede divan başkanlığına seçilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, konuşmasında Erdoğan'a sert sözlerle yüklenerek "6 partinin içinde terörist arayan dönsün aynaya baksın" dedi.

"DÖNSÜN AYNAYA BAKSIN HDP'Lİ SENDEN OLURSA ROZET TAKIYORSUN"

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre Cemal Enginyurt, "6 partinin içinde terörist arayan, PKK’lı arayan, FETÖ arayan dönsün aynaya baksın. HDP’li senden olursa rozet takıyorsun; hain her yerde haindir. Recep Tayyip Erdoğan sen git yeter ki, muhalefet bu milleti doyuracak." diye konuştu.

"6 parti bir araya geldi, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni imzaladı. 'Dağ fare doğurdu, bunun için de bu yok' diyorlar." diye konuşan Enginyurt şu ifadeleri kullandı:

"Hepsi sırayla gelecek de, 6 partinin bir araya gelmesi sizi neden rahatsız etti. 6 partinin bir araya gelmesi Türkiye’de heyecan, umut oluşturdu.
HDP’nin ayağı da masada diyorlar. O zaman soralım: Bu HDP PKK’lıysa PKK’lı; o zaman Habur’da PKK’lılara çadır mahkemesi kurarak PKK’lıları bu memlekete kim soktu. İstanbul seçimlerinde Apo’dan mektup okuturken, Osman Öcalan’ı televizyona çıkarırken HDP, PKK’lı değil miydi? İşinize geldi mi HDP, PKK. Her kim ki teröristlerle resim çektirirse dokunulmazlığı kaldırılsın. O zaman Fetullah Gülen ile fotoğraf çektirenleri neden  bakan yaptın? 6 partinin içinde terörist arayan, PKK’lı arayan, FETÖ arayan dönsün aynaya baksın. HDP’li senden olursa rozet takıyorsun; hain her yerde haindir. Recep Tayyip Erdoğan sen git yeter ki, muhalefet bu milleti doyuracak."