TV 8 ekranlarında yayınlanan ve büyük ilgi gören Masterchef isimli yarışma programı için AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tam 600 bin TL+KDV ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Masterchef Türkiye programının Bursa’da çekilen bölümü için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 600 bin TL+KDV ödeme yaptığını ortaya çıkartan ise CHP‘nin Bursa Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz oldu.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ın ödemeyi açıklamasının sonrasında konu Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında gündeme geldi.

Sorular üzerine açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ücretin yarısının Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılandığını söyledi ancak ne kadar ödeme yapıldığını açıklamadı.

Ancak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay başkan Alinur Aktaş’ın sözlerini yalanladı.Burkay ““Kesinlikle hiçbir yere bu tür paralar harcamayız. Bizim bu tür faaliyetler için bütçemiz yok. Alinur Başkan programdan bana bahsetti, sponsor olalım diye, ben de Bursa’da gıda işi yapan arkadaşlara bahsettim, onlar sponsor oldular ve hatta programda konuk oldular.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yaşanan fatura krizine İYİ PARTİ Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da tepki gösterdi…Türkoğlu “Alinur Aktaş, herkesin evine ekmek götürebilmenin derdine düştüğü bir dönemde, TV programı için Bursa’nın yaklaşık 500 bin TL’sini daha heba etti” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş daha önce de AKP’li Rize Belediyesinin Rize’de yaptırdığı meydana gönderdiği 584 bin TL ile eleştiri oklarının hedefi olmuştu.