Suç örgütü lideri  Sedat Peker‘e Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’a yönelik iddialarına ilişkin “sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle alenen hakaret” ve “iftira” suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, yakalama kararı çıkarıldı.

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre, suç örgütü lideri Sedat Peker’in, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’a yönelik iddialarına ilişkin “sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle alenen hakaret” ve “iftira” suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, yakalama kararı çıkarıldı.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker yayınladığı 7. videosunda, kokain sevkiyatında Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ı işaret etmişti. Peker, şunları söylemişti:

“Kokain işini anlatayım. Yeni güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela’da kaldı. Binali Bey’in böyle bir şeyin içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkan Yıldırım hakkında çektikleri kasetleri -kumar kasetleri değil başka kasetler rüşvettir vs.- daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler bu işin aparatı haline geldiler. Türkiye’ye gelişi gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor neden kokainleri Erkan Yıldırım’ın direkt gemisiyle ilgili de değil başka gemiler de koordinasyon alıyor. Peki Mehmet Ağar bunun neresinde. Mehmet Ağar da bu senkronizenin tam ortasında. Erkan Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkan Yıldırım’ın Süleyman Soylu’nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın.  Bir de diyorlar devleti zora sokmak için anlatıyor. Hayır ben devleti zora sokmak için anlatmıyorum.”