Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın oğlu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı  Bilal Erdoğan, gençlerle yaptığı anketi açıkladı. Kendisi de Harvard Üniversitesi'nde okuyan Bilal Erdoğan, gençlerin yüzde 40'nın yurt dışında okuma istemesine sitem etti.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'ye konuşan Bilal Erdoğan, en büyük hedefini açıkladı. Erdoğan, "Türkiye’ye döndükten sonra kendi kendime sordum ‘Ülkem için ne yapabilirim?’... Ve karar verdim. Bütün hedefim, kültürümüzün ihya edilmesidir, insan yetiştirmektir... Geleneksel sporlarımızdan okçulukta da bu var. Üniversitede de bu var. Şimdi içinde bulunduğumuz bu müzik okulunda da bu var... İnsan yetiştirmek. Ona uğraşıyorum. Eğer bunu başarırsak  Allah’ın izniyle Türkiye güçlü olur." ifadelerini kullandı.

Siyaset günlük olduğunu belirten Erdoğan, "Bugün var, yarın yok. Toplumu güçlü kılacak olan şey bana göre kültürdür. İlimdir. Kültür de gündelik kaygılarla olmuyor. Kalıcı olan, uzun soluklu olan bir iş." dedi.

Gençlerle yaptığı anketi açıklayan Bilal Erdoğan, "Bakın biz de anketler yapıyoruz. Çocuklarımızın yüzde 40’ı ‘Yurtdışına gitmek ister misin?’ sorusuna evet diyor. İlk sıra ABD ve Almanya... Oysa gençlere bu ülkede çalışırsan kazanırsın fikrini yerleştirmek lazım..." diye konuştu.