İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP hükümeti tarafından yapılması planlanan 'Kanal İstanbul' projesine karşı olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk televizyonunda Fatih Altaylı'nın 'Teke Tek' programında İstanbul'un sorunlarına ve gündeme dair sorularını cevapladı.

Programda 'Kanal İstanbul' projesine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanan İmamoğlu, 'Kanal İstanbul' projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Altaylı'nın "Bildiğim kadarıyla Kanal İstanbul'un yapılacağı yok. Siz yapılacağını mı düşünüyorsunuz?" soruna cevap veren İmamoğlu, "Bir yandan bakanlık hazırlık yapıyor. Bir yandan ÇET'le ilgili hazırlık yapılıyor. İstanbul'un böyle bir önceliği olmadığı gibi trajik bir durum yaratacağı net. İnşaat sektöründen gelen birisiyim. 1,5 milyar metreküp toprak deniyor. Arkadaşlara bana simülasyon gösterin dedim. Güngören-Esenler-Bağcılar ilçesinin 30 metre yükseldiğini düşünün. Böyle bir toprak hareketi. Bir ada oluşturuyorsunuz. Daha önceki plan Bakırköy, Avcılar, Beylikdüzü'nün önüne adalar yapmak. Burası deprem kuşağı. Deprem kuşağına ada yapıyorsunuz. İstanbulumuz dünya harikası bir yer. Çölde bir şehirden bahsetmiyoruz ki. Dünyanın en güzel şehri. Bu şehrin geleceğiyle oynamayın. Tümüyle yanlış bir iştir. Heyelan riski, Kuzey Anadolu Fay hattıyla ilişkisinin yaratacağı travmadan mı bahsetsem. Felaket senaryosu gibi bir şey. Yaklaşık 1 milyon 200 bin yeni nüfus planlaması yapılmış. Çok detayı var. İstanbul'un böyle bir önceliği yok. İstanbul'a ihanet ettik klişe oldu. Bütün ihanetleri yüzle çarp eşittir Kanalistanbul. Bunu oturup bütün gerekçeleriyle tartışırız" dedi.

Öte yandan İmamoğlu 'Kanal İstanbul' projesine karşı çıkarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul Boğazı'na 3. köprü yapılmasının doğru olmadığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanı olduğu dönemde 3. köprüye karşı çıkmasına rağmen kendi iktidarı döneminde karşı çıktığı 3. köprü projesini hizmete açtı.