Aralık 2021'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 45 bin kişinin istihdam edildiğini ve bu kişilerin 557 kişinin terör kaydı olduğunu iddia etmişti. İddiaların ardından İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik özel inceleme başlatmıştı. İBB Sözcüsü Murat Ongun, “İBB’de 45 bin kişiyi işe aldılar” iddiasının yapılan inceleme sonucunda çürütüldüğünü açıkladı. Ongun paylaşımında, “Devletimiz incelemesini tamamladı ve doğruları İBB’nin söylediğini teyit etti.” dedi.

ONGUN: DOĞRULARI İBB'NİN SÖYLEDİĞİ TEYİT EDİLDİ

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya platformu Twitter hesabından “Hatırlatma Duyurusu” başlığı altında paylaşım yaptı. Ongun, “Aylarca ‘İBB'de 45 bin kişi işe aldılar’ dediler. Ama birkaç aydır hiç sesleri çıkmıyor! Neden? Çünkü devletimiz incelemesini tamamladı ve doğruları İBB'nin söylediğini teyit etti. Özür dilemeyecekleri için kamuoyu bilsin istedik.” dedi.

ERDOĞAN: KİM OLDUĞU BELLİ OLMAYAN KİŞİLERİ ALDILAR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ayında AKP’nin İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmıştı. Toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Erdoğan “15 bin kişiyi işten çıkardı. Çoğu kim, ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı çıkan 45 bin kişiyi belediyeye doldurdular.” demişti.

Kaynak: Milli Gazete