Bilim Kurumu toplantısı sona erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası gündemi değerlendiriyor. Bakan Koca yeni verileri açıklayacak.

Bilim Kurumu toplantısı sona erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası gündemi değerlendiriyor. 

İşte Bakan Koca'nın açıklamaları;

"Tam bir dayanışma içerisinde olma, tedbirli olma işbirliği yapma zamanıdır. Mücadeleye verilen her katkının insan için yapıldığını unutmayalım. Mücadelemizde buluştuğumuz ortak nokta insanın sağlığıdır. 

Dünyada ilk ciddi tedbirlerin alınmaya başladığı dönemde örneği olmayan tedbirler aldık. Tıp dünyasından 35 bilim insanından oluşan mücadelede rehberlik etti.

Toplum Bilimleri Kurulu adı verdiğimiz yeni bir kurul oluşturduk. Kurul süreçle ilgili toplumsal öneriler getirecek. Aile olarak birey olarak ne gibi tedbirler alacağımızın ötesinde bize yaşamla ilgili tedbirler sunacak. Toplum Bilimleri Kurulu, ilk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak.

Şu anda her yaşta olağanüstü bir hızla ulaşabilen bir vürisle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz.

Bütün dünyada ağırlıklı risk grubu 60 yaş üstü olarak tanımlanmıştı. Bugün risk grubu tanımı değişmiştir. Kronik rahatsızlığı olan herkes risk grubu içerisine dahil edilmiştir.

Şüphelilerin taranması konusunda önemli bir gelişme göstermiş durumdayız. Günlük test sayımızın 30 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Test sayısı arttıkça pozitif olan sayımız da artmaktadır.

Bakanlığımızın desteğiyle farklı tedavi biçimlerinin geliştirilme süreci devam etmektedir. Bakanlık olarak bu çalışmalara öncülük ediyoruz. 

Evde izole edilmesi gereken hastaları dijital yöntemle takip edeceğiz. Yayılmaya yönelik aldığımız bu tedbirin detaylarını daha sonra açıklayacağız.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 76 yurttaşın daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bakan Koca, ayrıca yaptığı açıklamada 3 bin 892 yeni vakanın tespit edildiği bilgisini verdi. Türkiye'de 11 Mart'tan bu yana koronavirüs nedeniyle 725 kişi yaşamını yitirirken, koronavirüs vaka sayısı 34 bin 109 oldu.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, koronavirüs ile mücadelede son durumu görüşmek için ikinci kez video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından açıklama yapıyor. Bakan Koca, 76 yurttaşımız daha yaşamını yitirdi.

Koca, ayrıca yaptığı açıklamada 3 bin 892 yeni vakanın tespit edildiği bilgisini verdi. Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 725 kişi yaşamını yitirirken, koronavirüs vaka sayısı 34 bin 109 oldu.

SALGININ ETKİN SEYRETTİĞİ İLLER

Koca, ''Şu anda salgının etkin seyrettiği İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, İzmir gibi şehirler ortak özellikleriyle dikkat çekmektedir. Bu şehirler yurt dışı gidiş gelişlerin, sosyal temasın olduğu şehirlerdir'' dedi.