Süleyman Soylu “Kılıçdaroğlu Gülen’i arayıp geçmiş olsun dileğinde bulundu” dedi. Yeni Şafak iddiayı haberleştirirken, Gülen’in o tarihte yayınladığı ilanlar gerçeğin bambaşka olduğu ortaya koydu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber’de katıldığı yayında belediye başkanlarının telefonlarının dinlendiğini öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na suçlamalarda bulunarak cevap verdi.

Soylu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendisini dinleseydi, Pensilvanya ile konuştuğunu kaydederdi. Bunu daha önce de söylemiştim. Kılıçdaroğlu desin ki; ‘Biz Pensilvanya’yla bir diş muayenehanesinde konuştuğumuzda, Yurtta Barış Dünyada Barış sözünü konuşmadık. Ben böyle bir şey söylemedim’ desin. ‘O muayenehaneye gitmedim’ desin” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun sözlerinden 2013’te devletin Kılıçdaroğlu’nu dinlediği anlaşılıyordu. Nitekim böyle anlayanlardan biri de Yeni Şafak gazetesi oldu. Gazete Soylu’nun bu sözlerini “Kılıçdaroğlu Gülen’le görüştü” başlığıyla haberleştirdi. Ancak 2013’ün sonunda Fetullah Gülen’in kendisi zaten hastalığı nedeniyle arayıp “geçmiş olsun” dileklerini iletenlere bir teşekkür ilanı vermişti.

Bu ilanda dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başlayarak neredeyse bütün AKP hükümetinin ismi vardı. İlanda sıralanan isimlerden biri o dönem AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Süleyman Soylu’ydu. İlanda CHP’den de bazı isimler vardı ama Kılıçdaroğlu yoktu. İşte o ilanlar;

Kaynak: Tele 1