Furkan Vakfı mensupları, Alparslan Kuytul'un öncülüğünde bugün Adana Ceyhan'da yapmak istediği basın açıklaması ve yürüyüşüne polis orantısız şekilde müdahale etti. Paylaşılan görüntülerde polisin kullandığı güç kan dondururken büyük tepki çekti. 

Adana İl Emniyet Müdürlüğü güçlerinin Furkan Vakfı mensuplarına yönelik müdahalesi kamuoyunda tepki çekti. Aldığı emirle vatandaşlara çok sert müdahale eden polislerle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da açıklama geldi. Furkan Vakfı'nın derhal istifa etsin dediği Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, polisler hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. 



Süleyman Soylu'nun paylaşımı şöyle:

"Yıllardır her hafta yasa dışı gösteri yapan 'Kuytulcu'lar, tüm uyarılara rağmen bugün Adana’da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteri yapmışlardır. Kuytulcuların uzun zamandır tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla orantıyla mukabele etmişlerdir. Ancak bugün, tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi. Adana Valiliğimizce, gerekli soruşturma başlatılmıştır."

Alparslan Kuytul’un başında olduğu Furkan Vakfı’nın paylaştığı görüntülerde eylemcilere biber gazı ve plastik mermilerle müdahale edilirken vakıf sosyal medyadan paylaştığı ifadelerde “Emniyete Hukuksuz Talimat Veren Bakan  İstemiyoruz! Soylu’nun talimatıyla gözü dönmüş polisler Furkan Hareketi mensuplarını adeta cop yağmuruna tuttu! Muhalif Sesleri Susturan Bakan İstemiyoruz!” açıklamalarını kullandı.

VAKIF ÜYELERİNE SERT MÜDAHALE

Furkan Vakfı’nın resmi Twitter hesabından paylaşılan görüntülerde polisin çok sayıda eylemciyi copladığı anlar kameralara yansırken, #AdanaEmniyeti etiketi trendlere girdi. Emniyet yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı. Basın açıklaması yapmak isteyen Alparslan Kuytul’un “polis tarafından alıkonduğu” iddia edildi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, “Çıldırmış gibiler, canavarlaşmışlar ve vahşileşmişler! İnsan bu şekilde ancak bir düşmanına vurabilir” açıklamasını yaptı.

Kaynak:Milli Gazete