Ali Babacan'ın partisi yine ertelenirken Babacan cephesinden parti açıklaması geldi. Babacan cephesinden yapılan açıklamada "Kuruluş çalışmaları devam ediyor" denildi.

Kamuoyunda merakla beklenen eski başbakan yardımcısı Ali Babacan liderliğindeki parti girişimine dair gelişmeler takip edilirken Babacan'ın partisinin ertelendiği açıklanmıştı. Babacan cephesinden parti kuruluş çalışmalarının devam ettiği, hazırlıkların en kısa süre içinde tamamlanarak partinin hayata geçirileceği belirtildi.

Parti kurma çalışması içindeki eski başbakan yardımcısı Ali Babacan Kasım ayında yaptığı açıklamada, yeni partinin merkez tüzel kişiliğini 2019 yılı sonuna kadar kurmayı arzu ettiklerini, teşkilatlanma aşamasının bunun ardından geleceğini söylemişti.

Ali Babacan'ın çalışma ofisinden yapılan yazılı açıklamada, çok sayıda vatandaşın süreçte gönüllü olma isteği nedeniyle iletişim ve görüşme trafiğinin beklenen çok daha fazla vakit aldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Parti kuruluş çalışmaları Türkiye'nin tüm kesimlerini ve sosyolojisini kuşatan etkileşimli bir yöntemle devam etmektedir. Bu hazırlık sürecinin en önemli amacı, ülkemizin ihtiyaçlarının ve sorunlarının doğru tespit edilmesi, bunlara en kısa sürede çöcüm üretecek kadroların ve politikaların oluşturulmasıdır. Partinin ilke ve değerlerini güvence altında tutacak, kurumsal yapının sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlayacak tüzük çalışması da bu sürecin temel önceliklerindendir."

Geniş bir tabanın fikirleri ile katkı verdiği bir siyasi hareketin oluşmakta olduğu ifade edilen açıklamada, "Parti hazırlıklarımıza yönelik yüksek ilgi ve sabırsızlığın toplumumuzdaki ihtiyaçtan kaynaklandığının farkındayız. En kısa sürede partimiz, kadromuz ve çözümlemizle vatandaşlarımızın
huzurunda olacağız" denildi.