AK Parti'nin İl Kongreleri tüm hızıyla sürüyor. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği kongrelerde koronavirüs kurallarına uyulmaması dikkatlerden kaçmıyor.

Son olarak AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için aday olan Trabzon İli Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya'nın yaptığı açıklama dikkat çekti.

"SÜREKLİ BİR ENGELLEME VAR"

İki kere basın toplantısı düzenlediğini ancak engellendiğini açıklayan Metin Kaya, "Aday olduğumu bir türlü açıklayamıyorum. Bugün basın toplantısı yapacağım cemiyette basın toplantısı yapmama izin vermediler. Sürekli bir engelleme var. Kimden korkuyorsunuz. Benim arkamda vekiller yok, bakanlar yok. Ben neden sokak ortasında toplantı yapayım. En lüks oteli seçtim engellendim, burada da engellendim" dedi.

"ERDOĞAN'IN HAMALI OLACAĞIM"

Öte yandan diğer adaylara yönelik, "Ben sadece ihale alma mekanizmasında yokum." diyerek dikkatleri üzerine çeken AK Parti Trabzon İl Başkan Adayı Metin Kaya, "Delege sayısı 500, elimde 242 delege imzası var. Ben sadece ihale alma mekanizmasında yokum. AK Parti'nin hamal kısmındayım.  Recep Tayyip Erdoğan'ın hamalı olacağım. O olmazsa evinizden çıkmaya cesaret edemezsiniz. Ben sizin yüzünüzden yönetim listemi açıklayamıyorum. Herkesi tehdit ediyorsunuz. Erdoğan direkt veya dolaylı yoldan "Çekil demediği" sürece varım." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Milli Gazete