Polimetre araştırma şirketi iptal edilen İstanbul seçimlerine dair önemli bir öngörü paylaşımında bulundu.

Polimetre, yenilenecek seçimlerde AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmasını bazı şartların gerçekleşmesine bağladı. AKP'nin İstanbul seçimlerini kazanması için MHP ve HDP'yle beraber ittifak halinde olması gerektiğini açıkladı.

Polimetre, 23 Haziran'da yenilecek İstanbul seçimlerinde AKP-MHP-HDP ittifakı olmaması halinde AKP'nin 1 milyon farkla seçimi kaybedeceğini açıkladı.

Konuya dair açıklama yapan Polimetre kurucusu M. Günal Ölçer, şu ifadeleri kullandığı görüldü:

“HDP duruşunu değiştirirse MHP’nin duruşu önem kazanır, AKP için tek yol “AKP+MHP+HDP” ittifakını kurmak, AKP, MHP ve HDP’nin ikisinin birlikte desteğini alamazsa 23-Haziran’da yapılacak seçimi 1 milyon civarında farkla kaybetmesi kaçınılmaz olacak.”

'AKP KAYBEDERSE ERKEN SEÇİM GÜNDEME GELİR!'

Polimetre araştırma merkezi öngörülerine göre AKP'nin İstanbul seçimlerini kaybetmesiyle erken genel seçimin gündeme gelebileceği ifade edildi. Polimetre'ye göre yapılacak erken genel seçimde ise AKP'nin büyük bir hezimet yaşayabileceği açıklandı.

AKP'nin erken genel seçimlerde siyaset sahnesinde silinebileceğini söyleyen Polimetre, şu ifadeleri kullandı:

“23-Haziran’da tekrarlanacak bir İstanbul yenilgisinin Merkezi Yönetimin ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin sorgulanması ve hatta AKP’nin bir erken genel seçim ile tarih sahnesinden silinmesi sonucunu da doğurabileceğini”