Karar gazetesi yazarı Akif Beki,  AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin "iktidarı bırakmama“ açıklamasına tepki gösterdi. Beki, bugünkü köşe yazısına Özhaseki’nin geçen hafta  ordu’da yaptığı bir açıklamayı taşıdı. Özhaseki’nin "O kadar da aklımızla alay etmeseler iyi olur. Onlar da bize karşılar, anladık" şeklindeki ifadesini hatırlatan Beki, şunları yazdı:

Kimler yok ki AK Parti’ye karşı olanlar listesinde. ABD ile AB’nin yanına  CHP ile  İYİ Parti  ve  HDP’yi kattıktan sonra şöyle devam ediyor:
"PKK karşı mı bize bu seçimlerde? Valla karşı. Peki FETÖ, DEAŞ, DHKP-C karşı mı? Karşı. Demek ki karşıda böyle bir güruh var. O zaman o kötülere karşı asla iktidarı bırakmamak lazım."
Demek ki bu seçimlerde ABD ve AB ile terör örgütleri de sandık yarışına giriyor. Meclis’teki seçilmiş yasal partiler CHP, İYİ Parti ve HDP’nin onlardan bir farkı yok. Ha bunlar ha onlar! Demokratik siyaset anlayışında, geriye doğru müthiş bir sıçrama bu.

"EKONOMİDE DE SIÇRIYORUZ"

"Yalnız bir yerde daha sıçrıyoruz, ekonomide" diyen Beki, şu ifadeleri kullandı:

Dolar 9,30 seviyesinin üstüne sıçradı. IMF sıralamasında ise Türkiye’yi, en büyük ilk 20 ekonominin altına, 21’inciliğe sıçramış gösteren bir tablo dolaşıyor ortalıkta. AK Parti’den önceki 17’nci sıradan... Bakalım aziz millet, hangi sıçramaya bakarak oyunu kullanacak.