AK Parti  yönetimi ile AK Partili belediye başkanlarını buluşturan Kızılcahamam kampına dair bir yazı kaleme alan Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet dikkat çeken ifadeler kullandığı görüldü.

Acet, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasında uzun uzun seçim değerlendirmesi yaptığını söyledi. Erdoğan'ın konuşmasının bir bölümünde bazı yerlerden isim vererek söz edip oralarda yaşanan sıkıntılara atıf yaptığını kaydeden Acet şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, parti yönetimi ile partisinin belediye başkanlarını buluşturan Kızılcahamam kampının açılış konuşmasında uzun uzun seçim değerlendirmesi yapmıştı.

Konuşmanın bir bölümünde bazı yerlerden isim vererek söz edip oralarda yaşanan sıkıntılara atıf yaptı.

Şu şekilde kaydetti:

“Kırşehir, Bayburt, Bolu, Karaman gibi yerlerde; Yozgat gibi, Erzurum  gibi yerlerde ilçe düzeyinde pek çok örnekte bu sıkıntıyı yaşadık. Bu konularda da derinlemesine çalışılıyor. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu muhasebeyi yaparken asıl gündemimizden kopmayacağız.”

Erdoğan, isimlerini zikrederek bahsettiği bu yerlerde neler olup bittiği kendisine rapor edildiği için bir takım bilgiler üzerine böyle konuşuyor.

Örneğin Kırşehir’de Ak Parti adayı ile bir milletvekili arasında yaşanan kavga; Bayburt’ta, Bolu’da tekrar aday yapılmayan belediye başkanlarının, küskün kalmakla yetinmeyip Ak Parti adayının karşısında bir yerlerde pozisyon alması.

Öte yandan konuştuğu bir genel başkan yardımcısının sözlerini aktaran Acet, "Konuştuğum bir Genel Başkan Yardımcısı, “Daha önce küsenler köşesine çekilirdi, çalışmazdı. Ama şimdi ilk defa ‘ihanet’ durumuyla karşı karşıya kaldık” sözleriyle yaşanan hayal kırıklığını ifadelerine yansıtıyor" diye ifade etti.

Mehmet Acet yazısını şu ifadelerle devam ettirdi:

Erdoğan’ın “Derinlemesine çalışılıyor” dediği konunun çerçevesi bu.

Seçim döneminde gözlenen teşkilat zafiyetleri, partililer arasındaki didişmeler, aynı partide görev almalarına rağmen birbirleriyle kavga etmekle de yetinmeyip rakiplere çalışmak…

Bunları yapanlar derinlemesine bir çalışmayla belirlenecek.

İsmi zikredilen yerlerde seçimlerin kaybedilmesinde bu sorunların ciddi anlamda rolünün olduğu değerlendiriliyor.