AKP kurucusundan 31 Mart yorumu: Sürprizler muhtemel

[Haber görseli]

AK Parti kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına dair "sürprizler muhtemel" yorumunda bulunması dikkat çekti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kurucu Genel Sekreteri ve eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, en çok anket yaptıran partinin AKP olduğuna işaret ederek, "7 Haziran 2015’te yaşanan sonuçları yaşamamak için MHP ile işbirliği ittifak yapıldı. Her seçim bir endişe taşır." değerlendirmesinde bulunduğu görüldü.

Odatv'den Nurzen Amuran'a konuşan Yalçınbayır, "Bu seçim sonuçlarında ekonomik nedenler ve yönetim şekli ön planda olacaktır. Seçim sonuçlarında sürprizler muhtemeldir" ifadelerine yer verdi.

YENİ PARTİ İDDİALARI

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 'yeni partiler'in kurulacağı iddialarına da değinen Yalçınbayır, "Bırakın Ak Parti'den yeni partiler çıkmasını. Ak Parti doğurgan bir parti değil. Tabii seyrini sürdürecek ve o da tarihteki yerini alacaktır." diye konuşması dikkatle üzerinde durulması gereken bir konuya parmak bastı.