İstanbul sözleşmesi ve geçim sıkıntısı aileyi gözüne kestirdi. En güçlü tehlike sinyali, en ciddi uyarı İstanbul’dan geldi...

Toplumun can damarı olan aile, her gün yeni bir belayla sınanırken, açıklanan veriler toplumun temeline her gün yeni bir dinamitin konduğunu gösteriyor.

Gerek İstanbul Sözleşmesi, gerekse de artan geçim sıkıntısı aileleri birer birer dağıtıyor. TÜİK verilerine göre, İstanbul’da evlenen çiftlerin sayısı 2019’da bir önceki yıla göre yüzde 1,4 azalırken, boşanan çiftlerin sayısı yüzde 6,5 arttı.

BU UYARIYI DİKKATE ALIN

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri, Türkiye’nin en büyük kenti olan İstanbul’daki vahim tabloyu gözler önüne serdi. Türkiye’nin bir numunesi olan kentte, 2018 yılında 101 bin 333 çift dünya evine girerken bu sayı geçen yıl yüzde 1,4 azalarak 99 bin 858’e geriledi. 2019’da kentte boşanan çift sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 6,5 artarak 31 bin 84’ten 33 bin 127’ye yükseldi.

Evlenen çiftlerin sayısı gerilerken, boşanan çiftlerin sayısındaki yüksek artış, toplumsal bir yozlaşmanın en ciddi sinyali oldu!

AİLEYE MUSALLAT OLAN OLANA!

İstanbul Sözleşmesi, ailelerin üzerine kara bir bulut gibi çöküyor. Güya kadına yönelik “pozitif ayrımcılık” görüntüsü altında aileler yıkılıp ana babalar çocuklarından koparılırken, “süresiz nafaka” gibi haksız uygulamalar da boşanmaların önünü açıyor. Yetmezmiş gibi bir de yaşanan ekonomik krizle birlikte dayanılmaz hale gelen “geçim sıkıntısı”, aileleri yıkıma kadar götürüyor.

Kaynak: Milli Gazete