Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ı açıktan tehdit ettiğini iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Danıştay Dava Daireler Kurulu’nun   Andımız’ın kaldırılması kararına ilişkin yaptığı, "Andımız kararı, pimi çekilmiş bombadır. Danıştay yanlıştan dönmeli” açıklamasını ele alan Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, "Bahçeli’ye 'Neden doğrudan hükümete çakmıyorsun da Danıştay’ı eleştiriyorsun' eleştirileri yapılıyor. Haklılık payı var bu eleştirilerin. Ama, açıklamanın tümüne ve özellikle 'pimi çekilmiş el bombası' ifadesini iyi görmek lazım. MHP jargonunda bu ifadenin ayrı bir yeri ve çok tahrip edici bir anlamı vardır. Bana sorarsanız, Devlet Bahçeli, sarayı çok açıktan tehdit eden bir açıklama yaptı. " değerlendirmesinde bulundu.

İşte, Ahmet Takan'ın dikkat çeken o yazısı;

"Danıştay Dava Daireler Kurulu’nun Andımız’ı kaldırmasından sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı “Andımız kararı, pimi çekilmiş bombadır. Danıştay yanlıştan dönmeli” açıklamasına… Bahçeli’ye “Neden doğrudan hükümete çakmıyorsun da Danıştay’ı eleştiriyorsun” eleştirileri yapılıyor. Haklılık payı var bu eleştirilerin. Ama, açıklamanın tümüne ve özellikle “pimi çekilmiş el bombası” ifadesini iyi görmek lazım. MHP jargonunda bu ifadenin ayrı bir yeri ve çok tahrip edici bir anlamı vardır. Bana sorarsanız, Devlet Bahçeli, sarayı çok açıktan tehdit eden bir açıklama yaptı. Bu kanaatimin nedenini biraz daha berrak hale getireyim;

Danıştay’ın skandal kararının kamuoyuna duyurulmasından önce, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Çözüm sürecinde bizlere neler vaat edildiğini yeri ve zamanı geldiğinde açıklamazsak namerdiz” diyerek sarayı açıktan ağır bir şekilde tehdit etmişti. İşte, Danıştay’ın akıl almaz bu kararı Buldan’ın tehdidinden sonra geldi. Zamanlaması çook manidar!.. Andımız, “çözüm süreci” denen ihanet sürecinde terörist başı Abdullah Öcalan’a ve HDP’ye jest olsun diye kaldırılmıştı."

HDP’ye yeni bir jest mi acaba?..

Türkiye’de aşırı güvenlikçi politikaların baş mimarlarından Devlet Bahçeli, derinlerden bir yerlerden bir şeyler duymuş olabilir mi?..