Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Gözlerinizi gerçeklere kapattınız! 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,koronavirüs karantinası nedeniyle evinde kurulan bir sistemle sosyal medya üzerinden vatandaşlara seslendi.

GENEL DURUMUM İYİ

Dün akşam konuşmasını hazırlarken, eşi Sare Hanım’ın yaptırmış olduğu testin de pozitif çıktığını öğrendiklerini belirten Davutoğlu, “Genel durumu iyi. Onun için de sizlerden dualarınızı istirham ediyorum” dedi.

HER YERDEN BENZER HABERLER ALIYORUZ

Konuşmasında, salgın döneminde esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getiren Davutoğlu, “Son aylarda ülkemizin farklı köşelerine yaptığım ziyaretlerde dar gelirli vatandaşlarımızın, esnafımızın, işçilerimizin, çiftçilerimizin ve işsiz vatandaşlarımızın dertlerini diz dize, göz göze dinleme imkânı buldum. Depremin yıldönümü dolayısıyla ziyaret ettiğim Düzce’de borçlarını ödeyemeyen Ferda Gül isimli bir esnafımızın intihar sonucu hayatını kaybetmesini duymak yüreklerimizi burKmuştu. Bugün her yerden benzer haberler almanın ıstırabını yaşıyoruz” diye konuştu.

Onurlu bir hayat standardı dışında bir talepleri olmayan bu insanların çaresizlikten intihara kadar yöneldikleri bir ortamda, buna kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını belirten Davutoğlu, “Buradan açık ve net bir şekilde bütün bu kararların nihai yetkilisi ve süreçlerin nihai sorumlusu olan Sayın Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum” diyerek, şunları söyledi:

SAVUNDUĞUNUZ DEĞERLERİ UNUTTUNUZ

“Sayın Cumhurbaşkanı,

Siyasete başlarken ve makam basamaklarında birer birer yükselirken savunduğunuz bütün değerleri birer birer unuttunuz.

Vefayı, tevazuu, diğergamlığı, yolsuzluklara karşı mücadeleyi, kamu malını gözetmeyi, şeffaflığı, israftan kaçınmayı, yasaklara karşı tam ve eksiksiz özgürlüğü, adaleti, vatandaşların eşitliğini, önce zihninizde, sonra vicdanınızda ve nihayet hayatınızda bir kenara ittiniz; sonra da tümüyle unuttunuz.

Kibri, şatafatı, israfı, egoyu, akraba kayırmacılığını, hukukun kişilere göre farklı işlemesini, yolsuzlukların meşru kılınmasını günlük siyasetin doğal bir parçası haline getirdiniz.

“İçinden çıktığınız geniş halk kesimlerinin halini unuttunuz”

Bütün bunlar, günü geldiğinde mutlaka önünüze gelecek konulardır. Ancak unuttuğunuz en önemli husus nedir biliyor musunuz? İçinden çıktığınız geniş halk kesimlerinin halini unuttunuz. Onlar, sizi bu yolculuğa ellerindeki tek yüzüğü bağışlayarak çıkarmışlardı; yolun sonunda siz onları yaşamakta olduğu onurlarını zedeleyen yoksullukla baş başa bıraktınız. Kendinizi saraylara, gözlerinizi gerçeklere kapattınız.

Şimdi gelin, halka acı reçete vermeden önce sorumlusu olduğunuz acı gerçekleri bir görün. Asgari ücretle ilgili kararı bu acı gerçekleri görerek alın. Topu hiç komisyona falan atmayın; nihai kararın size ait olduğunu herkes biliyor.”