Kayseri'nin Bünyan ilçesine yaşayan İbrahim Bozdağ,Adnan Menderes 'in idam edildiği anları anlattı. Bozdağ, o sıralarda asker olduğunu ve generalin şoförlüğünü yaptığını belirtti. Bozdağ, "Rahmetlik Menderes dedi ki, cellata lüzum yok. Vatanıma ve milletime saadetler temenni ederim diyerek, kendi sehpasına vurarak vefat etti. Onu da aldım, diğerlerinin gömüldüğü yere gömdük." diye konuştu. Bozdağ, İsmet İnönü nün o sıralarda halk tarafından şiddetli tepki gördüğünü ve gittiği yerlerde taşlandığını da belirtti.

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde yaşayan İbrahim Bozdağ, tarihin kara lekesi olan 27 Mayıs Darbesi sonrası Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüşdü Zorlu'nun idam edildiği anlara tanıklık etti. İhtilal döneminde general şoförü olarak askerlik yapan Bozdağ, Adnan Menderes'in Cellat istemediğini ve kendi idamını kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi.

"ADNAN MENDERES HASTAYDI RAHMETLİ"

Bozdağ o anları şu sözlerle anlattı:

Ben ihtilalde askerdim. Yassıada'ya gittik. Ordan İmralı'ya geçtik. Rahmetlikler idam edilecekti.

Hasan Polatkan ile Fatin Rüşdü Zorlu'yu getirdiler. Adnan Menderes rahmetli biraz hastaydı. Onları astılar. Ben general şoförüydüm. Ben hamama götürdüm, bunlar yıkandı. Kendi ellerim ile defnettim.

"CELLAT İSTEMEDİ, KENDİ SEHPASINI KENDİ İTTİ"

Ertesi gün Menderes'i getirdiler. Rahmetlik Menderes dedi ki, cellata lüzum yok. Vatanıma ve milletime saadetler temenni ederim diyerek, kendi sehpasına vurarak vefat etti. Onu da aldım, diğerlerinin gömüldüğü yere gömdük. Etrafına da mezar olduğu belli olsun diye taş koyduk. Son sözleri, vatanıma ve milletime saadetler dilerim oldu.

"İNÖNÜ NEREYE GİTTİ İSE TAŞLANIYORDU"

İsmet İnönü o ara nereye varsa taşlıyorlardı. İstemiyorlardı. Kayseri'de o ara bir arkadaş arabasına 7-8 kurşun sıktı tutturamadı. Bundan sonra böyle bir şey olmasını istemiyorum. Bu röportajı gelecek için veriyorum. Böyle bir tuzağa düşmemek için hukukçular işlerini sağlam yapsınlar.

17 Eylül 1961'de Türkiye'nin büyümesini istemeyen darbeciler tarafından idam edilen ADNAN MENDERES: 1950 seçimleri sonrası yeni hükümetin başbakanı, Menderes ile aynı kaderi paylaşan isimlerden Hasan Polatkan Maliye Bakanı, Fatin Rüştü Zorlu ise Dışişleri Bakanı olmuştu.SABAH