Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) CHP ve MHP, haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara sert eleştirilerde bulunurken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise konuşmasında yüzde 50+1 tartışmasına ve Cumhur İttifakı’yla ilgili söylentilere yanıt verdi. 

“ALIN TERİNİ ÇALIYORLAR”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan’ın “Ekonominin kitabını yazdık” açıklamasına yanıt vererek, “Yazdıkları ekonominin kitabından bir sayfa okuyayım. Zafer Havalimanı, bu yılın ilk 8 ayında dolar bazında garanti vermişler, 877 bin 488 kişi buradan uçacak demişler. 5 bin 725 kişi kullanmış. Devletin hazinesinden beşli çeteye giden para 4 milyon 650 bin avro. Erdoğan’ın kitabında bu yazıyor.  AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, senin alın terini çalıyorlar. MHP’li kardeşlerime de sesleniyorum. Ne kadar yolsuzluk varsa ilk alkışlayan da Sayın Devlet Bahçeli’dir. Siz hiçbir zaman MHP’nin esnaf, çiftçi dediğini duydunuz mu? Bu ülkenin en köklü partilerinden biri bu hale nasıl geldi?” ifadelerini kullandı.

“HUKUK BAŞKA, HELALLEŞME BAŞKA”

Helalleşme çağrısına açıklık getiren Kılıçdaroğlu, “28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Hukuk başka, helalleşme başka. İnsanlara devlet tazminat ödeyecek ama bir taraftan da helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkûmlarıyla helalleşeceğiz. Mahalleleri gasp edilip sürülen Romanlarla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Mahkemelerle süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz. Bugün Londra’ya göç etmiş en parlak beyinlerimiz ile helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ile, Soma ile helalleşeceğiz. Darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gencecik çocuklarımız asıldı bu ülkede, o insanlarımızla helalleşeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“GÜNAHINA, SEVABINA ORTAĞIZ”

MHP lideri Devlet Bahçeli,  Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Cemil Çiçek’in yüzde 50+1 açıklamasına değinerek, “Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli, yüzde 50+1’dir” diyerek yanıt verdi.  Cumhur İttifakı’nda çatlak söylentilerine de cevap veren Bahçeli, “Cumhur İttifakı’nın sevabına da, günahına da sonuna kadar ortağız, anca beraberiz kanca beraberiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile aramızda gerginlik değil, muhabbet vardır, hürmet vardır, anlayış, güven vardır” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Milli Gazete /  Muhammed Vefa