Yeni Akit yazarı  Abdurrahman Dilipak bugünkü köşe yazısında vatandaşa üstü kapalı dikkat çeken uyarılarda bulundu. "Bu seçimler Türkiye için tarihinin en kritik seçimlerinden biri olacak." diyen Dilipak, "Oyunu görmeden oy verme" dedi.

Yazısında, Global Restçilerden, TransHumanistlerden, MetaVerse’ciler'den bahsettiğini söyleyen Dilipak, "Bunların ipiyle kuyuya da inilmez, siyasete de. Bunlar “yalancı insanlar”dır." ifadelerini kullandı.

İKTİDAR DÜŞKÜNLERİ ÖNCE YOL ARKADAŞINA İHANET EDER

İktidar düşkünü insanların özelliklerini aktaran Dilipak, "Shakespeare 400 yıl önce yazmış Macbeth’i. Machbeth önce iktidarı ele geçirmek, sonra da iktidarını korumak için insan öldürmeye devam eder. Gelen gideni aratmıştır. O yaldızlı sözler karşılıksız çek gibi kalmıştır. Bu durum halkın kendinden nefret etmesine sebep olur. Halk ondan korkar, evet korkar ama korkunun yanında mutlaka olması gereken sevgi yoktur, tersine nefret vardır. 

Genellikle güç düşkünü siyasiler, bu uğurda iktidar aşkı ile ilkeleri ve vaadleri ile birlikte yol arkadaşlarına ihanet eder. İktidar aşkı vicdanı körelttiğinde, insan ihtiraslarının oyuncağı olur. İktidar hırsı yedikçe daha da acıkan adamın haline benzer." diye belirtti.