Abdurrahman Dilipak, Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün, Turkovac’a ilişkin sözlerini eleştirdi. ‘Cübbeli Ahmet’ten yanıt geldi, ikili bunun üzerine atıştı.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdurrahman Dilipak arasında yerli koronavirüs aşısı Turkovac hakkında tartışma çıktı.

‘Cübbeli’, Turkovac, aşısını önererek yeni çıkan bir hastalığa karşı etkili olduğunu savunduğu videosunu alıntılayan Abdurrahman Dilipak, “Nisan ayı geçti ama bu nisan şakasının kazası olmuş” şeklinde değerlendirmesi üzerine Cübbeli ile aralarında tartışma çıktı.

‘TURKOVAC DAHA ETKİLİ’

Cübbeli, yayınladığı videoda “Yeni bir şey çıkmış  Çin’de. Bir aya kadar Türkiye’ye geldi gelir diyor profesörler bize. Tehlikeler biraz azaldı. Türk aşısının önemi var. Yetkililerle de görüştüm Turkovac’ın daha etkili olduğu kesin ve sabit. Bunu da olmayanlar olsunlar. Ben de olacağım. Milli aşımız ve güvenilir. Tesiri de yeni varyantlara karşı koruyucu özellik taşıdığını yetkililerimiz bildirdiler” şeklinde konuşuyor.

‘HAYDA.. DÜNYADA İLK’

‘Cübbeli'nin söz konusu videosunu altılayan Abdurrahman Dilipak da sosyal medya platformu Twitter üzerinde bulunan hesabından yaptığı paylaşımda, “Hayda.. dünyada ilk. Türkler bunu da başardı. Mikrobu bulmadan aşısını da bulduk. Nisan ayı geçti ama bu nisan şakasının kazası olmuş ? Nasreddin hocaya Allah cc rahmet etsin” şeklinde cevapladı.

‘EZİKLİK RUHUNUN TEZAHÜRÜ’

Bu sözlere yanıt veren ‘Cübbeli’ Abdurrahman Dilipak’ın paylaşımını alıntılayarak şunları yazdı:

“Sayın Dilipak, benim Türk aşısını savunmam ile dalga geçerek bazı savurmalarda bulunmuş. Sayın Dilipak! 1993’te gazetecilerin size alay olsun diye uydurduğu sahte ETNODERTİN hastalığı konusunda döktürdüğünüz bilgi ile Aktüel dergisinde cümle âleme kapak olmuştunuz.
Turkovac konusunda benim dayanağım, bilim adamları. Siz duvara dayansanız, o bile 1993’ten beri çökük. Türklerin bulduğu aşıyı küçümsemek herhalde eziklik ruhunun bir tezahürü olsa gerek. Milli başarılara karşı durmayı iyi niyetle asla bağdaştıramayız.”

Cübbeli Ahmet Hoca

@c_ahmethoca

Sayın Dilipak! 1993’te gazetecilerin size alay olsun diye uydurduğu sahte ETNODERTİN hastalığı konusunda döktürdüğünüz bilgi ile Aktüel dergisinde cümle âleme kapak olmuştunuz. Turkovac konusunda benim dayanağım, bilim adamları. Siz duvara dayansanız, o bile 1993’ten beri çökük.