ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 Ermeni olaylarına 'soykırım' nitelemesi gündemde geniş bir yankı uyandırdı. Biden'in skandal ifadelerinin ardından 1915 olaylarının perde arkası merak edilir oldu. Uzun yıllardır tarihçiler sözde soykırım iddialarını yalanlarken, 18 Kasım 2013 yılında vefat eden Araştırmacı-Yazar Aytunç Altındal, olayların perde arkasını ortaya koymuş.

SOYKIRIM İDDİALARI İNGİLİZ İSTİHBARATI TARAFINDAN ORTAYA ATILDI

Katıldığı bir programda 1915 olaylarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Altındal, soykırım iddialarının, Osmanlı'da kaymakamlık yapmış Arap asıllı Faiz el-Ghocein tarafından ortaya atıldığını ifade etti. Ghocein'in, Hilafete karşı olan  İngiltere'nin gizli istihbaratına bağlı bir örgüte bağlı olduğunu söyledi.

Altındal, "Hindistan'da Ghocein bir broşür hazırlıyor. 1916'da yazdığı broşürün adı "Türkler 1.5 milyon Ermeni'yi kesti." Daha üstünden 5-6 ay geçmiş. Bu broşürden önce soykırım palavrası yok. Fransızca, Almanca ve İngilizceye çevriliyor. Broşür 23. sayfasında bir Kürt ağasının tek başına 5 bin Ermeni'yi öldürdüğünü yazıyor. Kitabın Almancasında ise 23. sayfasında rakam 50 bin oluyor. Elinizi vicdanınıza koyun. Bu kadar büyük bir sahtekarlığı göstermek ve anlatmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mill Gazete