Vergi ve idari para cezaları için tanınan yapılandırma hakkından yararlanacak borçlular, 18 aya kadar taksit imkânından yararlanabilecek.

Spor kulüpleri ise yapılandırılan alacak tutarlarını 2’şer aylık dönemler halinde azami 36 eşit taksitte ödeyebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 Sayılı Kanun Genel Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, söz konusu alacakların yapılandırmadan yararlandırılması için 31 Ağustos 2020 tarihi ve öncesi döneme ait ve kanunun yayım tarihi olan 17 Kasım itibariyle kesinleşmiş olması gerekiyor. Kanun kapsamına giren borçlarını yapılandırarak ödemek isteyen borçlular, 31 Aralık 2020’ye kadar borçlu bulundukları tahsil dairelerine yazılı olarak başvuracak.

18 TAKSİTTE ÖDENEBİLECEK

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi içerisinde tamamen ya da 2’şer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenmesi mümkün olurken, ilk taksit ödeme süresi 1 Şubat 2021 tarihi mesai saati bitiminde sona erecek. Azami taksit süresi 18 eşit taksit olarak belirlenmiş olmakla birlikte 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunuyor

SPOR KULÜPLERİNE 36 AYA KADAR TAKSİT!

İl özel idareleri ve bunlara bağlı kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve bağımsız spor federasyonlarına tescil edilmiş olan ve Türkiye’de sportif alanda faaliyette bulunan spor kulüpleri, yapılandırılan alacak tutarlarını 2’şer aylık dönemler halinde azami 36 eşit taksitte ödeyebilecek.

Kaynak: Milli Gazete