Gündoğan’dan korkutan dolar yorumu: 12 lira! Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan Sümen Altı programının bu haftaki konuğu Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın 25 yıl ekonomi danışmanlığını yapan Prof. Dr. Mete Gündoğan oldu.

Gündoğan, Gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını cevaplandırdı. Gündoğan, programda doların seyri ile ilgili çok dikkat çeken bir yorumda bulundu. DOLAR ZİHNEN 10 LİRAYI ÇOKTAN AŞTI Prof. Dr. Mete Gündoğan konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Türkiye’de Dolar ve Euro artacak. Mevcut sistem içerisinde siz borç ödeyeceksiniz. Bu kadar yüksek borçlar ödüyorsunuz. Borcu borçla çeviriyorsun. Sizin dolara ihtiyacınız var, ödemeler için. Doları, şimdi 10 liranın üzerinde düşünmek lazım. Dolar, 10 lirayı zihnen çoktan aştı.

Doları 12 liralarda görmek lazım. Birçok revizyon yapan insanlar bunu şuan itibariyle minimum 12 lira ve üzeri görüyor. Karşılıklı bir mücadele var. Bir yerden bir şeyler buluyorsunuz, artışı geciktirebiliyorsunuz. Salarsanız çok daha çabuk çıkıyor. Direnirseniz imkânlar araştırıyorsunuz.

Yaptığınız şey sadece bu kötü gidişatı yavaşlatmaktan ibaret oluyor. Mücadelede yol değiştirilmedi. Salgınla birlikte kim kazanıyor?

Zincir market sahipleri, büyük holding sahipleri yani büyük parası olanlar kazanıyor. Orta direk yok oluyor. Bakkal, manav, esnaf, sanatkâr çöküyor.

Bu ekonomi, sosyolojiyi değiştiriyor. Patlama olacaksa, bunlar patlamaya vesile olur.”