Çağları Aşan Adama RAHMETLE 

O'nu anlatmak mı? Haşa, nedir seviyem?
Dönenlere baktım, hepsi kurda kuşa yem,
Şahitlik edecek, il il, köy köy Türkiyem!
Millet şahittir ki, görev yaptı Erbakan.
(ekrem şama)
Bugünlerde bir parça Erbakan hatırası ile cümle kurup onurlandiriyoruz kendimizi!
Cümlemize dahi onur,haysiyet katan bu Erbakan ne yaptı da ölümünden sonra da birkaç günlüğüne de olsa imrenerek yazıyoruz adını?
O adam; araba motoru bulma yarışının olduğu zamanlarda en iyi araba motorunu yaptı,ülkesine hizmet etmek için kendisine verilen tüm imkanlara rağmen(!) ülkesine döndü.
Gümüş motoru kurdu,her şeyi ile yerli ve milli bir araba yaptı, araba yapmak sizin neyinize "şeftali üretin" diyen İstanbul'un azınlık (!) temsilcisi ve onların emrindeki siyasilerle edepli,nazik ve azimli inançlı bir mücadele ve iknaya girişti.
Düşünsenize,Odalar Birliği başkanı oluyorsunuz ve o güne kadar odalar Birliğinin uhdesinde bulunan kredi kotaları yetkisi siyasi bir kararla "aniden(!)" odalar birliğinden alınarak Sanayi bakanlığına veriliyor."Ani" kararın altında yatan ne?
Erbakan kredi ve döviz tahsisatlarini Anadoluya yönlendirmişti.
İstanbul sermayesi dediğiniz o azınlık ve en zenginler hep senin paranı sana karşı kullandı.Sen tesbih çekmeye devam et,okuduğun Kur'an da Allah sana ne emretmiş,onu anlamaya sıra gelmedi,daha Osmanlıca yazıp sevap kazanmak var değil mi!
Bir de nurlu Süleyman a verdik mi oyları oh gönlün rahat!
 
Ve Erbakan siyasete atılır bütün bu haksızlıkların başladığı ve bitirilecegi yer siyasettir.
Bazen okunacak eser,öğrenilecek bilgi o kadar çok ki,bu dünya telaşının içinde bunları nasıl anlayacağım diye kaygilanir,hayata nasıl uygulayacağım diye hayiflaniriz.
Sadece benim anlamam yetmez,insan toplumsal bir varlıktir, öyleyse; kişisel ağrılardan toplumsal çözümlere ulaşmalısınız.öyle bir sistem ve oyle bir lider olmalı ki ufuk her daim açık,yol her daim hakka çıkan olabilsin.
Yolun bir kısmında yorulanlar olsa da ,yol devam etsin...İncinmesin incitmesin,herkesi ve herşeyi kusatabilecek zenginliğe ve derinliğe sahip,herkes tarafından anlaşılır olsun.
Hiçbir şey bilmesek de ufkumuzu açan,her canlıya merhamet eden, ekonomiden siyasete,kadından erkeğe,bakkaldan muhasebeciye, çocuktan devlet adamlığına,ev hanımından bürokrasiye herşeyi düzenleyen ilahi bir nizam muhteşem ötesi bir sistem ve kurallar bütünü bir denge var zaten.
Mesele şu:
Bu muhteşem ötesi sistemi,günümüz diliyle tüm insanlığın hayrına olacak şekilde izah etme,uygulama,ufka heyecan kodlama ve her canlıyı kucaklama tercihini örnekce yaşayip kocaman bir iz bırakabilme becerisidir..
işte Erbakan bunu yapmıştır.ne yapmıştır,yani? Ya-şa-mış-tır! Bir an bile zaman ve imkan kaybına sebep olmamış,iman varsa imkanda vardır diyerek tırnaklarıyla kazıya kazıya,vatanı milleti,inanan inanmayan herkes ve hatta tüm insanlık için bu mevcut sömürü düzeni ile mücadele etmiş ve en önemlisi de insanlığın kurtuluş reçetesini yazmış,her fırsatta hayata geçirmiştir.
Ev sohbetlerinden tutun da bütün dini ilim sahibi kimseler ''Allahın kopmak bilmez ipine sımsıkı sarılın'' ayetini hep ifade  etmiştir.
Erbakan bu ayeti tüm dünya müslümanlarını ve sırayla tüm dünya insanlarını kuşatacak şekilde D8 i kurmuştur.
Bakara suresi 275-279. ayetlerin faizin haramlığını anlattığını biliriz ve dili dönenler hep anlatmiştir bu ayeti! Faiz haramdır!
Oysa Erbakan,faizsiz ekonomi sistemi ''Adil ekonomik'' düzenin fikri altyapısını kurmuş,anlatmış ve her fırsatta sistemi uygulamıştır.
Üretmek çalışmak,insanlığı kurtuluşa erdirmek hakka davet etmek var hep nizam ve denge Kitabında.Kalkınma için tarımı destekleme,ağırsanayi kurma üretme ihraç etme gayretiyle imkan bulduğu her siyasi durumda uyumamış,geceleri dahi temel atmıştır.
''Bizi burada çok tutmazlar,devlette devamlılık esastır biz temel atalım arkamızdan gelenler bitirmeye mecbur kalsın'' düşüncesiyle hareket etmiş temelini attığı fabrikaların büyük bir kısmı bitirilmiş hizmete geçmiştir.Şimdi lütfen Türkiyenin fabrikalarını gösteren bir haritayı açın ve şöyle bir düşünün hatta biraz zahmet edin okuyun:Bu fabrikaları kim hangi şartlarda açmıştı ve kimler hangi sebeplerle(!) kapattı?
Yapılan hizmetleri incelemek için planlara göz attığınızda sanki uzun yıllar iktidarda kalmış bir Erbakan var sanırsınız.Siyasi hayatının büyük bir bölümü yasaklı ve uzun zaman mahkemelere savunma hazırlamakla uğraşmış.Dışarıdan etkilenmemiş,olması gerekeni tam yerinde ve zamanında yapmış bir Erbakan var önümüzde.
Bize,tüm dünya müslümanlarına kendimizi,tarihimizi,inancımızı hatırlatan adamdır Erbakan.İyinin güzelin faydalının,adaletin tüm dünya da hakim olması için tertemiz,cesur ve nazik,dikleşmeden dik durarak lafı gediğine tatlı bir ifade ile oturtan güzel adam Erbakan...
Hiçbirşey bilmesen de Erbakanı bil.sonra herşey yerli yerine oturacak zaten.Ne fazla ne eksik bir kelime düşmeyecek kulaklarının tınısına.Herşey yerli yerinde ve herkes yerli yerinde kalacak.O zaman anlayacaksın hasta annesine bedava 1 ekmek alabilmek için ekmek arabasının arkasından dakikalarca koşan yavrunun sızısını..
O zaman anlayacaksın Erbakan'ın hayallerini gerçekleştirdikleri söylenen iktidar mensupları içi ''Erbakan dediğiniz bensem;buradayım.Beni AKp nin ortak etmeyin'' derken ne söylediğini..
O zaman anlayacaksın takatinin sonuna kadar çalışmayı.Bir motor mühendisinin neden siyasete atıldığını ve neden ''canıyla,malıyla cihad eden bir müslüman olarak anılmak istediğini''
Kelimelerin yan yana gelmediği yerde şiirler kapatır kanayan harflerin bıraktığı izleri.Bırakın şairler sahneye insin...

Dik durdu çalıştı, Allah izin verdikçe,
En güçlü bizleriz, kalpler toplu vurdukça,
Hep liderimizdir, canlar tende durdukça,
Allah şahittir ki, görev yaptı Erbakan.

 (Ekrem Şama-Görev yaptı Erbakan)

Saliha Güzel

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

(Yürüyen Evren)