Onbinler sarıkamış şehitlerine için yürüdü

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatınının 104. anma etkinlikleri çercevesinde bir yürüyüş düzenlendi. Düzenlenen bu anma yürüyüşüne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknıloji Bakanı Mustafa Varank'ın yanında bir çok ilden ve yurtdışından genç yaşlı onbinlerce kişi, 1. Dünya Savaşın'daki Enver Paşa Komutasındaki Osmanlı Ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı dolayısıyla Sarıkamış ilçesinde bir araya geldi.

Kalabalık daha sonra  "Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde" temasıyla düzenlenen etkinliğe katılmak üzere, harekat sırasında yoğun çatışmaların yaşandığı, bir çok askerin çatışmada yada donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Alluekber Dağları arasındaki kızılçubuk Zirvesi'nde toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan on binlerce kişi, burada Kur'ani Kerim okuyup tekbir ve salavati şerife getirrerek şehitler için dua ettikten sonra soğuk hava ve kar yağışı altında , Ay-Yıldızlı Tören Alanı'da doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe Kasapoğlu, Soylu ve Varank'ın yanı sıra Kars Valisi Türker Öksüz ve siyasi yetkililer katıldı.

Hüzünlü anların yaşandığı yürüyüş dolayısıyla güzergahta jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alındı. yaklaşık 4.5 km süren yürüyüşün ardından ulaşılan şehitlikte, Kur'anı Kerim tilaveti sonrası dua yapıldı.

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve TBMM  Başkanı Binali Yıldırım ve diğer yetkililerin mesajları okundu.