Son seçim anketleri sonuçları ne diyor? Ekonomist Atilla Yeşilada anket sonuçlarını mercek altına aldı. Yeşilada, "Erdoğan da artık tartışmasız önde giden aday değil." diyerek kötü haberi verdi.

Ekonomist  Atilla Yeşilada, 2023 yılında yapılması planlanan  Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine ilişkin yapılan son anket sonuçlarını değerlendirdi.

YEŞİLADA, ERDOĞAN'A KÖTÜ HABERİ VERDİ

Bugünkü köşe yazısında "Cumhurbaşkanlığı anketlerinde kim önde?" sorusuna cevap veren Yeşilada, 25 yıllık yazarlık kariyerimde ilk kez diyerek, "Erdoğan da artık tartışmasız önde giden aday değil." diyerek Cumhur İttifakı'na kötü haberi verdi.

YEŞİLADA: "ANKETLER BENDE TAKINTI YAPTI"

"Bir önceki makalemden de anladınız herhalde, anketler bende ciddi takıntı yaptı. Çünkü, bir çok düşünürün aksine  anketler detaylı olarak incelenmeden siyaset hakkında yorum yapmanın safsatadan ibaret olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanan Yeşilada; Yöneylem, Gezici, Sosyo Ekonomik Saha Araştırmaları Merkezi, İstanbul Ekonomi Araştırma, MetroPoll,  Avrasya Araştırma, BUPAR, AREA, TEAM ve Artı Bir araştırma şirketlerinin son anket sonuçlarını paylaştı.

"ERDOĞAN ARTIK TARTIŞMASIZ ÖNDE ADAY DEĞİL"

Atilla Yeşilada anket sonuçlarını derleyip  Cumhurbaşkanı Erdoğan açısından puanlama yaptı.

Yeşilada, hazırladığı tablonun nasıl okunacağına dair şu ifadeleri kullandı:

"Tablo İngilizce, ama tüm isimler Türkçe yazıldığı için anlaşılması zor değil. “Score” kısmını şöyle açıklayayım;

  • +2 Erdoğan tüm olası adaylarını önünde
  • +1 Erdoğan  adayların çoğuna  karşı önde, diğerlerine kaybedebilir
  • 0 Ankette ya anlamlı sonuç çıkmıyor, ya da Erdoğan ve bir veya birkaç aday başabaş gidiyor
  • -1 Erdoğan en az bir adaya karşı kaybediyor
  • -2 Erdoğan tüm adaylara karşı kaybediyor."

Yeşilada'nın hazırladığı tabloya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece iki ankette rakiplerinin önünde bulunuyor. Kalan diğer 8 ankette ise rakiplerine karşı seçimleri kaybediyor.

Yeşilada anketlere ilişkin: "İzlenimim  şu:  Muhalefetin cumhurbaşkanlığını kazanması kesin değil.  Erdoğan da artık tartışmasız önde giden aday değil." ifadelerini kullanıyor.