Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı twitterdan ''Saraylar inşa ederek bir ülke güçlenmez'' başlıklı bir video paylaştı.

Sarayda kalmanın ve yaşamanın bu çağda herhangi bir öneme sahip olmadığını belirten Karamollaoğlu, güçlü ülkelerin devlet başkanlarının sarayda yaşamadığı söyledi.

Saraya yapılan harcamaları israf olarak değerlendiren Karamollaoğlu,"Saraylar inşa ederek bir ülke güçlenmez. Saraylar inşa edildiği zaman dışardan gelenler bize bakıp 'bunlar ne muhteşem devlet şu saraylara bak' diye bizi övmez. Şu anda dünyanın en güçlü ülkesi Amerika Birleşik Devletleri. Biz adına saray diyoruz, Beyaz Saray değil arkadaş. Adı Beyaz Ev. Bundan 200 sene önce inşa edilmiş bir ev, saray değil. İngiltere'ye gidin Downing Street'de caddesindeki 10 numaralı ev, kapı. Sarayda oturmuyor Başbakan. Amerikan Başkanı sarayda oturmuyor. Küçücük bir odası var, gösterdikleri zaman görüyorsunuz" şeklinde olduğunu söyledi.

Karamollaoğlu, Ak Parti'yi saray anlayışına sahip olmakla eleştirirken "Bizim akıllılarımızda da 'sarayda oturursak gelenler bize vay canına ya şunlara bak ne kadarda muhteşem bir ülkeymiş burası' demez. Sadece acır! Halkının derdiyle dertlenmeyen, üstelik de itibarı orası için yapılan harcamaları da israf gibi görmeyen bir anlayışa sahip. Olmaz." diye konuştu.