CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’a yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanlığınca taşımalı eğitim okul servisçi ücretinin neden düşürüldüğünü sordu.

Konuya ilişkin 10.08.2020 tarihli soru önergesinde Bakanlığınız tarafından 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında gerçekleştirilecek taşımalı eğitimde kullanılacak servis araçlarına ilişkin yapılacak hizmet alımlarında kullandığınız yaklaşık maliyet hesaplama katsayılarında yapılan aşağı yönlü revize nedeniyle geçim kaynağı sadece okul servis taşımacılığı olan servisçi esnafın servis ücretlerinde bir önceki yıla göre düşüş olmuştur diyen Arı “Mesela Antalya’da 15 öğrenci 12 km mesafeli yerde geçen yıl 2019-2020 döneminde 192 TL ücret verilirken, bu yıl yani 2020-2021 döneminde, aynı öğrenci ve mesafede 145 TL verilmektedir. Benzer şekilde geçen yıl 20 öğrenci 31 km mesafeli yerde 347 TL ücret verilirken bu yıl 2020-2021 döneminde 275 TL, yine 13 öğrenci 21 km mesafeli yerde geçen yıl 230 TL ücret verilirken bu yıl ise 180 TL taşıma ücreti verilmektedir. Yaşadığımız Pandemi nedeniyle daha da ağırlaşan ekonomik krizle beraber TÜFE ve ÜFE’deki artışlar ile yakıt, yedek parça ve diğer girdilerdeki artışlar nedeniyle servisçi esnafın maliyetinin arttığı bir ortamda taşımalı eğitim öğrenci servis ücretlerinde bir önceki yıla göre indirim yapılması servisçi esnafı mağdur edecektir. Bu şartlarda servisçi esnafımızın ayakta kalması mümkün değildir.” dedi.

Yazılı soru önergesinde “Servisçi esnafın artan girdi maliyetlerine karşı yaşadığı mağduriyetin giderilmesi beklenirken taşımalı eğitim okul servis ücretlerinde neden düşüş yapılmıştır? Yaklaşık maliyet hesaplama formülünde kullanılan katsayıların yeniden gözden geçirilerek servis esnafın ayakta kalmasını mümkün kılacak servis ücretlerinde yeni bir çalışma yapılacak mıdır?” sorularını yönelterek konuyu meclis gündemine taşıdı.