AK Parti'nin Ankara adayı olan Mehmet Özhaseki HDP hakkında açıklama yaptı. Sözcü'den Özlem Gürses'in "HDP ile yıllardır aynı çatı altında siyaset yapıyorsunuz, sonuçta yasal bir parti…" ifadesine Özhaseki, "Elbette öyle. Ama Meclis'e gelen temsilcilerinden de yıllardır hep şu beklendi: 'Terör örgütü ile aranıza mesafe koyun" karşılığını verdi. Ankara'daki MHP seçmeninin sandıkta kendisini destekleyeceğini söyleyen Özhaseki, "MHP'liler tabii ki bana oy verecek. MHP içinde herkes benim gençlik yıllarımda ülkücü camia içinde olduğumu ve sonrasında tüm hayatım boyunca da çizgisi belli, yerli ve milli bir duruşum olduğunu bilir. Hatta ‘efsane başkan' olarak anarlar, sağ olsunlar" ifdelerini dile getirdi.

Özhaseki CHP'lilerin de kendisine oy vereceğini öne sürerek, "Burada CHP'li akrabalarım var, bizim ailenin geneli demokrat, bir kısmı da CHP'li ve Ankara'dalar. İlk Çaylak Gazetesi'ni, Aziz Nesin'i ve Milliyet Gazetesi'ni bizim buradaki akrabaların eliyle okudum ben. Şunu söylüyorlar: 'Yazıklar olsun bize, biz Atatürk'ün kurduğu partinin peşinde giden insanlarız, biz kendi içimizden bir sosyal demokrat aday gösteremedik" ifdelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Adayı Mehmet Özhaseki, Sözcü'den Gürses'e açıklamada bulundu. Özhaseki, belediyenin aylık gelirinin 350, giderinin ise 445 milyon lira olduğunu belirterek, “Gelirin, gideri karşılamadığı bir yapı var... Karşıdaki aday arkadaşlar bunları bilmediği için, bol keseden atıyorlar” diye konuştu.

Özhseki'nin Gürses'le söyleşisinin tamamı için tıklayın