"İttifak olmazsa olmaz değil" 

Cumhur ittifakına dokunan ağır bir  bedel ödemek zorunda bırakılıyor.  Beşeri sistemler usulüne uygun bir şekilde eleştiri ve tenkite açık olmalıdır. Eleştiri kalite ve başarıya götürür, eleştirilemez  denilen sistemler demokrasiye  aykırı,  insan hak ve hürriyetlerini  yok sayan  diktatörlüklerde söz konusudur. 

Cumhur ittifakı için yaptığı,  "Olmazsa olmaz değil"  açıklamasının ardından disipline sevk edilen eski Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın  Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden  “kesin çıkarma" cezası ile ihracına oy birliği ile karar verildi.

 Disipline sevk edildikten sonra Erhan Usta'nın twitter hesabından yaptığı açıklamada  “Milliyetçi-Ülkücü Hareketin hakkını savundum! Kesilir belki, ama çekmeye gelmez boynum!” ifadelerini kullanmıştı.

MHP ihraç kararını kamuoyuna şöyle duyurdu;

Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunan Samsun Milletvekili Erhan USTA hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatı Merkez Disiplin Kurulunca müzakere edilmiş, müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İli, Çankaya İlçe Teşkilatı üyesi Erhan USTA’nın Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4 - (c) , (e) , ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden “KESİN ÇIKARMA’’ cezası ile tecziyesine, 16.01.2019 tarihinde OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir."

Eski MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın  ihracına sebep olan konuşma  şöyle;

"Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde başarıya ulaşması yeni sistem açısından önemli. Ancak olmazsa olmaz değil. Müzakerelerde olumlu bir sonuç alınamazsa her türlü sonuca açığız."