“Tayyip Erdoğan’ı çıldırtacak isim” siyasete girip Ali Babacan’ın partisine katılacak mı?' başlıklı bir yazı kaleme alan Lütfü Oflaz, Ali Babacan'ın yeni partide yanında görmek istediği ismi açıkladı

Yazar Lütfü Oflaz, '“Tayyip Erdoğan’ı çıldırtacak isim” siyasete girip Ali Babacan’ın partisine katılacak mı?' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Oflaz, Independent Türkçe'de yayınlanan yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çıldırtacak ismin merhum Başbakan Adnan Menderes’in torunu tıp profesörü Adnan Menderes olduğunu söyledi. Yeni parti kurma hazırlığındaki Ali Babacan'ın Adnan Menderes'i yeni oluşumda görmek istediğini ifade eden Oflaz, "Tayyip Erdoğan da Kemal Kılıçdaroğlu da torun Adnan Menderes’in kendi partilerine girmesini çok istemişlerdi. Ama ailesi siyaset yüzünden büyük acılar çektiği için, onu siyasete girmeye ikna edememişlerdi. Bakalım onların siyasete girmeye ikna edemediği torun Adnan Menderes’i, Ali Babacan siyasete girmeye ikna edebilecek mi?" dedi.

Yazar Lütfü Oflaz'ın yazısından bir bölüm şu şekilde:

Ali Babacan’ın kuracağı partide “Tayyip Erdoğan’ı çıldırtacak isim” denilen kişinin de yer alması istenmektedir.

“Tayyip Erdoğan’ı çıldırtacak isim” denilen kişi kurulacak partide yer alırsa, AK Parti tabanının bir kısmının bu partiyi destekleyeceği düşünülmektedir.

“Tayyip Erdoğan’ı çıldırtacak isim” denilen kişi, merhum Başbakan Adnan Menderes’in torunu tıp profesörü Adnan Menderes’tir.

Türkiye’nin çoğunluğunu oluşturan muhafazakar demokrat taban için Adnan Menderes ismi büyük önem arz eder.

Nitekim Tayyip Erdoğan da “Biz Adnan Menderes’in Demokrat Partisi’nin devamıyız” diyerek, muhafazakar demokrat tabana mesaj verme lüzumunu hisseder.