Partisinin haftalık değerlendirme toplantısında konuşan DEVA Partisi lideri Babacan, dövize endeksli mevduatı eleştirerek, ""Bunun adı 'devleti batırma projesi'dir" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Babacan'ın gündeminde AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikaları vardı. Dövize endeksli mevduatı eleştiren Babacan, "Bunun adı 'devleti batırma projesi'dir" dedi.

"ERDOĞAN'A EKONOMİ DERSİ VERMEKTEN VAZGEÇTİM"

Ali Bbabacan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Beştepe uydurulmuş gerçeklik dünyasında yaşıyor. Erdoğan 'enflasyon daha da düşecek' diyor. Sanki enflasyon düşmüş, düşme eğilimi var da daha da düşecek diyor. Erdoğan'ın bu sözlerini duyduktan sonra Erdoğan'a ekonomi dersi vermekten vazgeçmek lazım. Anlamıyor zaten. Kendisine önce Türkçe, sonra Matematik dersi vermek lazım.

"ENFLASYONUN NEDENİ CUMHURBAŞKANIDIR"

Attığınız yanlış adımlarla esnaf ve sanayicinin ödediği faiz arttı. Eylül ayından bu yana sürekli enflasyon ve fiyatlar artıyorsa bunun tek nedeni ekonomi bilmeyen, ülkeyi yönetmekten aciz kalmış cumhurbaşkanıdır.

"BEŞTEPE'DE HAYAL GÖRÜYOR, VATANDAŞA HAYAL SATIYOR"

Halktan gelen, halkı temsil ettiğini iddia eden cumhurbaşkanının bu halkın gerçeklerinden koptuğunu düşünmek mümkün mü? Artık gerçeklerle bağı tamamen kopmuş durumda. Beştepe'de hayal görüyor, vatandaşa da hayal satıyor. Beştepe'ye harikalar diyarı kurmuşlar, millet yoksullaşırken onlar sanal alemde eğleniyorlar.

"ERDOĞAN'A BİR İYİ, BİR KÖTÜ HABERİM VAR"

Sayın Erdoğan'a bir iyi, bir de kötü haberim var. İyi haber, Türkiye'de enflasyon tek haneye inecek. Kendisine kötü haberim de şu; enflasyon tek haneye düştüğünde ülkenin cumhurbaşkanı Erdoğan olmayacak.

Herkes Türkiye'deki insan haklarının uluslararası mukayeselerde nerelerde olduğunu görüyor. Uluslararası itibarımızın beş paralık olduğunu herkes biliyor.

"ARTIK MASAL ANLATMAYI BIRAKIN"

Tüm yetkiyi elinde topladığından bu yana 'Ekonomi uçuyor' deyip duruyor. Neredeyse 4 yıl oldu. Ben buradan açıkça kendisine soruyorum. Artık masal anlatmayı bırakın da ne yapacağınızı anlatın.

Daha eylülde açıkladığınız orta vadeli programda 2022 yılı için dolar kuruna 9 lira 30 kuruş demiştiniz. Resmi Gazete'de kendi imzasıyla yayınlandı. Ne yaptıklarını bilmiyorlar.

"EKONOMİYİ DOLARİZE ETME ÇABASINA GİRDİLER"

Ülkenin ekonomisini tamamen dolarize etme çabasına girdiler. 20 Aralık gecesi 'devleti batırma kampanyası'na başladılar. Kampanyaya destek vermeleri için banka çalışanlarına yoğun baskı yapıyorlar. Banka müdürlerine talimat gitmiş durumda. Şirketlere baskı yapıyorlar. Bir de yeni aşamaya geçmişler, yurt dışındaki vatandaşlarımızı da dahil etmeye çalışıyorlar. Bu proje Hazine'yi ve devleti batırma projesidir.

"DEVLETİ BATIRMA PROJESİ"

Tarihte yapılmış ne kadar kötü iş varsa yeniden başlatıyorlar. Sayın Erdoğan, ülkeyi şapkadan çıkarttığı 1970 model tavşanla 70 cente muhtaç olduğumuz günlere geri götürüyor. Adını kur korumalı mevduat koydukları şeyin adı devleti batırma projesidir.

Türk-İş, açlık ve yoksulluk sınırlarını açıkladı. 4 kişilik ailenin açlık sınırı asgari ücretin bir miktar da olsa üzerinde. Yani artık asgari ücret vatandaşların gıda alışverişini bile zor karşılar durumda.

"ÜLKEYİ DENEY LABORATUVARINA ÇEVİRDİLER"

Beştepe, ülkeyi yönetmeyi bırakmış, tamamen algı yönetimiyle meşgul. Ülkeyi koca bir deney laboratuvarına çevirdiler. Önlerine çıkan bütün düğmelere basıyorlar.

Zamların geldiği gece açın partili medyaya bakın. Zam haberiyle Erdoğan'ın fotoğrafını yan yana gören oldu mu? Sanki dışarıdan bir el gelmiş zamları yapmış! Siz kimi aldatıyorsunuz?

"YENİ Mİ ÖĞRENİYORSUNUZ?"

Ülkemiz tarihindeki en büyük enerji krizini yaşıyor. İran'dan alınan doğal gazın bir miktar azaldığını, sert kışta İran'ın doğal gazı önce kendi vatandaşı için kullandığını; artanı Türkiye'ye verdiğini yeni mi öğreniyorsunuz?

Ortak aklın egemen olduğu dönemde bu ülke bu sorunların hiçbirisini yaşamadı.

"NEDEN DEPOLARI DOLDURMADINIZ?"

Zamanında bu doğal gaz depoları neden yapıldı? Biz neden bütçeden para alıp bunları yaptık? Doğal gaz tedariği yaptığınız ülkelerle ilişkilerinizde olası sıkıntılara karşı da doğal gaz depoları önemli. Neden depoları doldurmadınız? Süresi dolan anlaşmaları neden zamanında yenilemediniz?

"MİLLET SİZİ MÜSAİT BİR YERDE İNDİRECEK"

Artık gitme zamanınız geldi. Bu millet de sizi müsait bir yerde indirecek. Çoklu organ yetmezliği gibi çoklu bir kriz ortamındayız. Şu anda yaşadığımız sorunların hiçbirini çözemeyecekler. Çünkü artık o vizyon, yönetim kapasitesi yok. Ama biz umudumuzu asla yitirmeyeceğiz. Bu günlerden bir kabustan uyanır gibi uyanacağız.

"KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL"

(Kılıçdaroğlu'na 'hain' diyen çocuk hakkında) Daha ilkokul çağındaki bir çocuğun günlük bir siyasi polemiğe alet edilmesi ülkemiz adına çok yazık. Kabul edilebilir bir şey değil. Kendi sözüne güven olmadığı için 8 yaşındaki bir çocuğun sözüne muhtaç haline düşmeyi Allah kimseye göstermesin."