Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum sonrası AKP Genel Başkanı olduktan sonra yaptığı açıklamada "Ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019’a hazırlanmamız gerekiyor" demişti.

Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamanın ardından başta İstanbul, Ankara ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanları olmak üzere bir çok il ve ilçe başkanları istifa etmek zorunda kalmıştı. 31 Mart Yerel Seçimleri için adaylarını açıklayan AKP'de yine görevde olan bir çok isim aday gösterilmemiş yerlerine yeni isimler aday yapılmıştı.

AKP Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında kongre öncesi dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Parti içerisinde yeni bir tazelenme olacağını vurgulayan Kandemir, "Yeni bir tazelenme ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde görev değişiklikleri olacak. Bir kısım istifalar olacak. Bulundukları görevlerden istifa edip başka görevler alacaklar" açıklamasında bulunmuştu.

İLK İSTİFALAR GELDİ

Kandemir'in yaptığı açıklama sonrasında AKP'de ilk istifalar gelmeye başladı. Amasya İl Başkanı olarak görevinin dördüncü yılını dolduran Mehmet Ünek, istifa açıklamasında "kongre sürecinin başlaması sebebiyle göreve talip olanların önünü açmak için" görevinden ayrıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Öte yandan, AKP Amasya Merkez İlçe Başkanı Necmettin Topsakal da istifa eden isimler arasına katıldı.