Kocaeli Derince İlçe Başkanı Zeynep Sudan, 1979 İzmit doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini tamamlayan Sudan Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yönetimi Lisans Bölümünden Organizasyon Yönetimi alanından mezun olmuştur. Yardımcı Uzmanlığını Reklam, Halkla İlişkiler ve Sponsorluk alarak tamamlamıştır. Daha sonra yurt dışına çıkarak stajını yapan Sudan şu an Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Yüksek Lisans eğitimini yapmaktadır. Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra iki yıl Japonya’da yaşamış, sonrasında Çin ve İngiltere’de bulunmuştur. Japonya’dan Türkiye’ye döndükten hemen sonra ilçe belediyelerinde koordinatörlük yapmıştır. En son Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde bölge koordinatörü olarak görev almıştır. Bir çok dernek, federasyon ve konfederasyonların kurucusu olan Sudan, kurucusu olduğu bir çok STK’larında yönetimlerinde aktif olarak görev almıştır. Ulusal ve Uluslararası bir çok projede yer almış ve koordinatörlük yapmıştır. Şu an Kocaeli Büyük Aile Federasyonu Genel Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor kulüplerinin 81 ilden sorumlu organizasyon ve projeler Türkiye Üst Kurulu Başkanlığını ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkan Yrd. görevlerine halen devam etmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.

Ülkenin umuduyuz, Kadınların Umuduyuz, Gençlerin umuduyuz...

Deva partisi ve parti siyasetini anlatır mısınız ? Günümüzde siyasetin getirdiği korku politikası ve artan hukuksuzluk, adaletsizlik, eşitsizlik ve liyakatsizliğin önüne geçilemez hal alması ile Deva Partisi ekonomide uçurumun kenarına geldiği dönemde elini taşın altına koyanların değil, gövdesini taşın altına koyanların kurduğu bir partidir. Kuruluşunun en büyük sebebi halkın Deva Partisine ihtiyac duyması oldu. Halkın teveccüh göstermesinden de anlayacağımız gibi Deva Partisine olan güven ve samimiyet bunun kanıtıdır. Deva partisinden kadın kotası olduğunu ve kadın siyasetine kadına çok önem veren bir parti olduğunuzu duyduk,bu konuda bir kadın olarak düşüncelerinizi bilmek isteriz. Genel başkanımız siyaset sadece erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir meseledir’ “ diyerek, %35 kadın kotası şartını getirerek kadına büyük önem verdiğini gösterdi bizlere.Bunu göstermekle kalmayıp uygulayarak Deva Partisi’nin kuruluşunda , Türkiye’nin her il ve ilçelerinde kadınlarımızın sayılarının çokluğunu görebilmekteyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra siyasette kadına en çok önem ve yer veren Parti’nin de Deva Partisi olduğuna şahitlik etmekteyiz. Bu minvalde böyle bir partinin neferi ve ilçe başkanı olmaktan da ayrıca onur duymaktayım.Ben inanıyorum ki gelecekte bir çok icra makamlarında kadınlarımızı göreceğiz. Teşkilatınız nasıl ilerliyor , tepkiler nasıl ,bize insanların bakış açısını anlatır mıınız? Kocaeli teşkilat yapımızda şu ana kadar eksik hiçbir ilçemiz kalmadı. Bırakın Kocaeli’yi Türkiye’nin en ücra kasabasında bile bugün Deva partisi’nin tabelasını ve teşkilat yapısının oluşumunu görebilirsiniz. Kurulduğumuz günden beri büyük bir ilgi ile karşı karşıyayız. Tabii gizli olarak gelip konuşandan tutunda, sosyal medya üzerinden özel mesajlar atarak bize olan güven ve desteklerini esirgemeyen, binlerce vatandaşlarımızıda gördük. Deva kadroları sağlam ve emin adımlarla geliyor.Ülkenin umuduyuz,kadınların umuduyuz,gençlerin umuduyuz.... Türkiye’de bütün ilçe kongrelerinin yapan ilk parti Deva partisi oldu. Türkiye’de bu başarıya çok büyük desteği olan Derince ilçe ve Kocaeli ilçe teşkilatlarının olduğunu öğrendik .

Partiniz ilçe teşkilatı bu başarıyı ve bu teşkilatlanma çalışmanızı anlatır mısınız ? Evet bizler Türkiye’de İl ve İlçe kongrelerini yapan ve Kocaeli’de de ilk ilçe kongresini yapan teşkilatız. Elbette ki burada başarı öncelikle il başkanımızın, il yönetim kurulu üyelerimizin ve ilçe yönetim kurulu üyelerimizin ortaya koyduğu bir başarıdır. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başarısızlık bireyseldir, başarı ekibimizindir. Biz başarıyı hep birlikte yakaladık.Tüm teşkilat çalışmalarımızda güzel bir ekip ruhuyla teşkilatlanmasını tamamlanmıştır. Genel başkanınız Ali Babacan gençlere genç siyasetçilere çok önem veriyor , gençlerin partisinize desteği ve görüşleri nasıl ? Genel başkanımız Sayın Ali Babacan Beyefendi gençlerimize önem verdiği gibi onlarla istişare ederken, alternatif cevap ve projelere açık olduğunu da ifade etmiştir. Genel Merkezimizde gençlerle yapılan bir istişare de iki genç kardeşimize Sayın Genel Başkanımız siyaset yapmayı teklif etmiş ve bugün Deva Partimizin kurucularından olmuşlardır. Görüyoruz ki gittiğimiz her yerde gençlerin bize olan bakışı, sevgisi ve beklentisi çok fazla. Gelecekleri olarak görüyorlar bizi.Deva kadroları ve kadınları birçok kaygılı annenin evladına gelecek kaygısı yaşatmamak için canla başla çalışıyor.Allah’ın izniyle ne vatandaşlarımızı ne gençlerimizi nede Ülkemizi mahcup etmeyeceğiz.

Derincenin en büyük problemlerinden biri otopark olarak söyleniyor , bu konuda sizin görüşleniz nedir ? Derincemiz de yeni açılan bir otoparkımız var. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Fakat Derince ilçemiz büyüyen ve gelişen bir ilçe, iki tane kapalı otoparkımız bu ilçeye yetmiyor.Bununla birlikte çarşı içi karışık bir şehir planı ve trafiğe sahip.Önümüzdeki dönemde bu tür projelerimizi halkımızla paylaşarak Deva Partisi’nin çatısı altında projelerimizin tamamı hayata geçirileceğiz.Biz iktidar partisi değiliz veya bir belediye başkanlığımız yok,fakat bizim için aslolan projeleri kimin yaptığı değil ,kimlerin faydalanacağıdır.Bu nedenle biz projelerimizi en kısa sürede Derince halkının menfaati için sunacağız.

Dünya ve Ülkemizde şu an en büyük problem covid-19, sağlık önlemleri ve sağlık çalışanları için düşünceleriniz nedir ? Dünyada ve Ülkemizde yaşanan, bu hastalık maalesef doğru bilgilerle yeterince anlatılmadı düşüncesindeyim. Ölüm ve hasta vakalarının artması ile bir anda hepimiz daha fazla tedbir alır olduk. Yeterli mi hayır yeterli değil. Yasaklarında esnek uygulandığı kanaatindeyim.Bugün emeklerinden dolayı haklarını asla ödeyemeyeceğimiz sağlık çalışanlarımızın ve sağlık bilim kurulunun uygulamasına azami derecede uymak ve uygulamak mecburiyetindeyiz. Bu süreçte çalışma şartlarının azami ölçüde yaşayan sağlık çalışanlarımızın tamamına ücrette fark yansıtılması yapılabilir. Maalesef yeterli ücret de alamadıklarını görüyoruz. Bugün Dünyada covid-19 hastalığı ile mücadele eden ve ülkemizdeki tüm hastalarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyor, mekanlarının cennet ruhlarının şad olmasını niyaz ediyorum.