Yeni Şafak gazetesi yazarı Özlem Albayrak, "Ak Parti sağdaki her şeye yetiyor algısı artık bitmeli çünkü her şeye yetmiyor ve toplumun alt kesimlerinde de homurdanmalar var." dedi. 

Özlem AlbayrakTV5'te Mehmet Ali Kayacı'nın hazırlayıp sunduğu Buluşma Noktası programında yeni parti hazırlıklarını, Ak Parti içerisindeki son durumu değerlendirdi. 

SAADET PARTİSİ SİYASETE BİR DÜZEY GETİRDİ

Saadet Partisi'nin seçimlerdeki dil ve üslubuna da dikkat çeken Albayrak, "Kullandığımız dilin bölücü, ayrıştırıcı ve dışlayıcı olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Saadet Partisi, eleştiri bile değil bir sürü saldırıyı göğüsleyerek siyasete düzey getiren bir politika yürüttü. Bu politikaların sonucu her zaman oy olarak dönmez size, kimi zamanda saygınlık olarak döner. Saadet Partisi seçimlerde kritik bir rol oynadı." dedi. 

ÜMMETİN SAHİBİ OLDUĞUNUZU NEDEN SAYALIM Kİ

Kurulması beklenen yeni partilerle ilgili konuşan Özlem Albayrak, "Bu insanlar siyasi parti kurma ya da bir platform oluşturma, kurmasa bile bir muhalefet hareketine imza attıkları için hain olmaz, vefasız olmaz. Öncelikle şu dilden kurtulmamız lazım. Hiç kimsenin bu dili hak ettiğini düşünmüyorum. Yeni parti kuracak olanlarında ümmeti falan böldüklerini düşünmüyorum. Ümmetin tek bir sahibi olduğunu neden sayalım ki. Ümmetin sahibi misiniz. Bu ifadeyi kullanan kişiye bu cevap verilir." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ YOKUŞ AŞAĞI GİDİYOR

Albayrak, "Ak Parti sağdaki her şeye yetiyor algısı artık bitmeli çünkü her şeye yetmiyor ve toplumun alt kesimlerinde de homurdanmalar var. Sadece üstte yaprak dökümü olmuyor, siyasi arenada kopuşlar olmuyor. Çözülme sürecinin başladığını söyleyebiliriz. Ak Parti'nin yokuş aşağı gittiğini söyleyebiliriz. Sadece piramidin en üst tabakasındaki bir kopuş değil bu. Ak Parti yuvarlanıyor aşağı doğru." dedi.