48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi





Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'FETÖ' soruşturması kapsamında çoğunluğu savunma sanayi şirketlerinde çalışan 48 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı.





"FETÖ/PDY" soruşturmasında 24’ü Aselsan, biri Havelsan aktif çalışanı ile Aselsan, Havelsan, Tusaş, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Tübitak ile farklı kamu kurumlarından ihraç edilen/ilişiği kesilen 17 şahıs ve özel sektörde çalıştığı ve 'FETÖ' adına mühendislerle irtibat kurduğu iddia edilen 6 şahıs olmak üzere toplamda 48 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  696 sayılı KHK  ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın Cumhurbaşkanlığına bağlanmasının gerekçesini soran gazetecilere, HAVELSAN , ASELSAN , TUSAŞ / TAİ gibi kuruluşlarının beraber çalışması gerektiğini belirterek,  FETÖ 'nün bu kuruluşlarının da hücrelerine kadar sindiğini söylemişti. Erdoğan'ın sözünü ettiği kuruluşlarda çoğu önemli görevde yüzlerce FETÖ'cü tespit edilmişti.





 Türkiye'nin Güvenlik birimleri, FETÖ'yle bağlantısı olduğu tespit edilen kişilerin isimleri önce kurumlarına, daha sonra haklarında işlem yapılması için savcılığa bildirildi. Bildirilen isimler ilgili kurumlarından KHK'lar ile ihraç edildi.T'nin dört bir yanında, stratejik kurumlardan ihraç edilen FETÖ mensuplarına yönelik soruşturmalar yapıldı. Bu kapsamda, ASELSAN'dan yaklaşık 100, ROKETSAN'dan yaklaşık 20, HAVELSAN'dan yaklaşık 110 ve TUSAŞ/TAI'den yaklaşık 60 kişi hakkında FETÖ'den işlem yapıldığı belirtildi. Şüpheliler arasında örgütün kripto haberleşme programı olan ByLock'u kullandığı da tespit edildi.
Haklarında işlem yapılan şüphelilerden bazıları önemli projelerde görev aldı..