Psikoloji ve Hacamat !







Süleyman  GÖK









Bu gün modern tıbbın dalı olan ‘pisikoloji’ nin temeli Etnik kökeni yahudi olan Sigmond Freud un zırvalarından başka bir şey değildir.Makale yazarı Süleyman Gök

Eğer pisikoloji hak bir ilim olsaydı bugün ‘akıl’(!) hastaları bukadar çok olmaz, hastaları tedavi için beyine  çok zararlı olan ‘deprasyon’ ilaçlarına gerek kalmazdı.

Depresiv ilaçların etkileri karaciğer tarafından temizlenmesi çok zor olduğu gibi beyinde çok değişik hasarlarada yol açmaktadır. Unutkanlık başta olmak üzere beynin vücuddaki bir çok organla olan iletişimini zayıflatmaktda uykusuzluk altına ıslatma, kabus türü rüyalar, güvensizlik gibi duygular ya artmasına vesile olmakda veya bu ilaç kullanan kişi canlı cenaze haline gelmekte, çevresi ile iletişimini tamamen koparmaktdadır.

Müslüman olan bir kişiye bir pisikoloğun verebileceği hiçbir şey yoktur.

Pisikolojinin tedavi şekli (la teşbih), evde var olan sivrisineği çekiçle veya balyoz ile öldürmeye çalışmaya benzer. Bir tane sivri sinek öldürürsün bir tane arkdadan gelir. Çekiç ve balyozun evde eşyalara verdiği zararda cabası.

Halbuki bataklık kurutulsa daha kalıcı tedavi sağlanır, ortada sivrisinek veya rahatsız edeici bir durumda kalmaz. bataklığın kurutulması ise Mürşidi kamil elinde nefis terbiyesi yolu başta olmak üzere zikirle dua ile hacamat ile bitkisel terkib ile ve hatta akupunktur ile mümkündür.

Hacamat; asabi, depresyona maruz, sitres altında çalışan kolay sinirlenen, işlerinde özel yaşantılarında kararsızlık ve endişe yaşayanlar için yerine ikamesi mümkün olmayan çok faydalı bir tedavi şeklidir.

Asabiyet beyne giden kan damarları tıkalı (tansiyon hastalarında) çok görürlür. Bu kişiler ortaya çıkan bu enerjiyi kontrolde zorlanmalrından dolayı enerjiyi kanalize edemeyince kızma ve sinirlenme oluşur. Hacamatla bu anında tedavi edilir. Ve tedavi kalıcı olduğu gibi hiç bir yan etkiside yokdur.

Pisikolojik hastalıklar diye tabir edilen işin aslı kişinin nefsinde bulunan bir rahatsızlığın dışa yansıması şeklinde tabir edebileceğimiz bir çok hastalıklara için hacamat ile tedavi en etkin yoldur.

Modern hayatda dışta normal gözüken hatta mimar mühendist, doktor gibi profosyenel olarak çalışan ve nefsi hasta olanların sayısı azımsanamayacak kadar çokdur. Bu nedenle biz istisnasız herkese hacamat yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Daha hacamat yaptırır yaptırmaz kendilerinde gerek pisikolojik gerekse fiziksel rahatlamayı anında hissedeceklerdir.

Hiper Tansiyon ve Hacamat



Sözlüklere  baktığımızda basınç ve gerginlik benzeri  anlamlarına gelmaktedir. Tıpta kelime eklemeden  kullanıldığında, atardamarların içindeki kan basıncını ifade etmektedir. Damarın içinde kanın dolaşabilmesi için bir basıncının olması gerekmektedir. Bu basıncı, kalbin kasılması ile kanı damarların içine pompalaması ve atardamarların elastikliğiyle bu basıncı dengelemesi  oluşturmaktadır.

Kalp kasıldığı zaman atardamarların içine kanı  bir basınçla pompalar. Bu sırada damar içindeki basınç en yüksek düzeye ulaşmaktadır. Bu basınca tıpta sistolik basınç, halk arasında büyük tansiyon diye bilinir.

Kalbin kasılmasının bitmesiyle, damar içine pompalanan kan durur. İşte bu sırada devreye damarın elastikliği girer. Önce genişlemiş olan damar, kana bir basınç uygulayarak kalbin gevşemesi anında da kan akımını sağlanır. İşte bu sırada oluşan en düşük basınca da tıpta diastolik tansiyon, halk arasında da küçük tansiyon diye bilinir.

Bu basınç, 1 cm2 alanındaki cıva  tabanına yaptığı basınçla karşılaştırılarak belirlenir. Örneğin bir insanın tansiyonu 12 dediğimiz zaman, bu basınç 12 cm yüksekliğindeki cıva tabanına yaptığı basınca eş değer demektir. Tıpta bu ölçüler, mm olarak belirtilir. Yani halk arasında 12-14 gibi cm türünde söylenen ölçüler tıp dilinde  120-140 gibi, mm cinsinde ifade etmektedir.

Hacamat olan kişilerde hipertansiyon mucuzevi bir şekilde düzelmektedir. Hacamatın reklamını yapan kişilere bakıldığında en çok tansıyon hastalarının olduğunun görürüz çünkü onlar yaşadıkları bu rahatlığı herkese tavsiye etmek istemektedirler. (Süleyman GÖK )