İngiliz gazeteci, Doğu Türkistan'daki zulmü anlatırken gözyaşlarını tutamadı!

Yayınlanma
117 Gösterim




LONDRA (QHA) - 8 KASIM 2018 -Çin’in Doğu Türkistan’daki zulümleri, ünlü İngiliz gazeteciyi bile ağlattı. Çin'in Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlallerini anlatmakta zorluk çeken James Palmer, gözyaşlarına boğuldu.

Ünlü İngiliz Rock sanatçısı Robert Palmer'ın oğlu olan James Palmer, Asya Toplumları üzerine düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada, Çin'in Uygur Türklerine ve ülkedeki diğer etnik azınlıklara yaşattığı baskı ve şiddeti dünya kamuoyuna anlatmak isteyen gazetecilerin yaşadığı zorluklardan bahsetti.

ÇİN'İN YAŞATTIĞI VAHŞETİ ANLATIRKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Palmer, canlı yayında milyonlarca Türk'ü kamplara toplayan Çin hükümetinin, Doğu Türkistan'da uyguladığı zulmü, kamplara nasıl toplandığını dile getirdi. Doğu Türkistan’daki kaynaklarına artık ulaşamadığını söyleyen Palmer, konuştuğu insanların Çin hükümeti tarafından tutuklandıklarını ya da öldürüldüklerini ifade ederken duygularına hakim olamadı. Palmer’ın konuşması şu şekilde:



https://youtu.be/yQLliXOk1cM

JAMES PALMER'IN DİLE GETİRDİĞİ DURUMU, QHA, ''KIRIM SAATİ'' PROGRAMINDA MASAYA YATIRMIŞTIGazeteci Palmer'ın ifade ettiği, yurt dışında okuyan Doğu Türkistanlı öğrencilere Çin yönetiminin, ailelerini toplama kamplarına almakla tehdit ettiği ve ülkelerine geri dönmelerine yönelik telkinlerini Kırım Haber Ajansı gündeme taşımıştı. QHA, her hafta cuma akşamı 19:44'te düzenlediği ''Kırım Saati' programında, aileleri Çin'in toplama kamplarında tutulan, Türkiye'de eğitim gören Doğu Türkistanlı öğrenciler ile program yapmış ve bu öğrencilerin sesi olmuştu.

https://www.facebook.com/qirimhaber/videos/254186748780403/?t=1046
Yorumlar

Kategori Haberler