İHH Başkanı Yıldırım: Diyorlar ya İsrail 20 milyon dolar gönderdi, daha bir kuruş bile verilmedi!






İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 7. yılında 'Özgür Kudüs Yürüyüşü' düzenledi. Basın açıklaması yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "İsrail'in verdiği sanılan 20 milyon dolar verilmedi" dedi.

















Mavi Marmara katliamının 7’nci yıl dönümünde “Özgür Kudüs’e Doğru” sloganı ile İstiklal Caddesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bugünlerde de şehitlerimize ‘manyak' diyen bazı tipler türedi. Bunların hangi otoritelere hizmet ettikleri yakında görülecektir" dedi. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da Mavi Marmara gemisinde bulunanlara "manyak" diyen Cem Küçük'e gönderme bulunarak, "Bu yürüyüşü Mavi Marmara şehitlerine Manyak diyenler de izliyor. Sen şehitlere laf edecek kadar ahlaksızlaşmışsın. Bu küçük adamların toplumumuzun değerlerine hakaret etmesine asla izin verilmemelidir." dedi.


Mavi Marmara gemisinin de aralarında bulunduğu Özgürlük Filosuna yapılan saldırının 7. yılında Filistin sevdalıları, dün saat 19.00'da Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca sık sık tekbirler getiren Filistin gönüllüleri, “Kahrolsun İsrail”, “Filistin'e selam, direnişe devam”, “Katil İsrail Filistin'den defol”, “Mavi Marmara onurumuzdur” ve “Mescid'i Aksa yalnız değildir” gibi sloganlar attı.


CEM KÜÇÜK'E TEPKİ: BU YÜRÜYÜŞÜ SADECE İSRAİL DEĞİL "MANYAK" DİYEN NASİPSİZLER DE İZLİYOR



Basın açıklamasında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Cem Küçük'ün Mavi Marmara'da hayatını kaybedenlere "manyak tipler" demesine göndermede bulundu. Yıldırım, yürüyüşü sadece İsrail'in değil, Mavi Marmara katılımcılarına ‘manyak tipler' diyen nasipsizlerin de takip ettiğini söyledi.


İHH Başkanı Yıldırım,  "Bu yürüyüşü Mavi Marmara şehitlerine Manyak diyenler de izliyor. Siz kimsiniz ki İslamcı adı altında Müslümanlara hakaret ediyorsunuz. Küçük adamlar bizim muhattabımız değil. Sen şehitlere laf edecek kadar ahlaksızlaşmışsın. Bu küçük adamların toplumumuzun değerlerine hakaret etmesine asla izin verilmemelidir." dedi.


'İSRAİL 20 MİLYON GÖNDERDİ DİYORLAR YA DAHA BİR KURUŞ BİLE VERİLMİŞ DEĞİL'



Yıldırım konuşmasının devamında "Kardeşlerim, hepinize vasiyetimdir: İsrail'le masaya oturan aç kalkar. Kapatılan davaların tekrardan açılması lazımdır. İsrail yöneticileri çocuk katilliği yüzünden demir parmaklıkların ardına girmelidir. Hani diyorlar ya İsrail 20 milyon dolar gönderdi. Herkes şehit çocuklarının yanına geliyor. Daha bir kuruş bile verilmiş değil. Mavi Marmara'daki şehit ailelerimiz, kendi yakınlarını unuttular ve bu katiller mutlaka zindana girmelidir diyorlar." ifadelerine yer verdi.

 Milli gazete