Aile Bakanlığı nafaka sistemini ele alacak






Türkiye'de aile hukuku alanının tartışmalı konularından biri olan "nafaka" için Aile Bakanlığı yeni bir düzenleme hazırlığında.


İlk olarak Adalet Bakanlığı, daha sonra ise Aile Bakanlığının gündemine giren "nafaka" konusu için bir düzenleme süreci başlıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yaptığı açıklamalara göre; nafaka sisteminde bir değişiklik, revize söz konusu olabilir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı liderliğinde gerçekleştirilecek olan "Gündem Buluşmaları" toplantılarının ilkinde bu konu masaya yatırılacak.

Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamada; nafaka süresi ve miktarına ilişkin eleştirilere vurgu yapılırken, konuyla ilgili Adalet ve Aile Bakanlığının ortak bir çalışma yürüteceği kaydedildi.

Öte yandan başta akademisyenler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşları temsilcileri nafaka sistemini değerlendirmek üzere adli sistemde bulunan görevlilerle bir araya gelerek konuyu müzakere edecek.

 

"Nafaka uygulamalarının değerlendirilmesini arzu ediyoruz"


10 Ekim Çarşamba günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün katılacağı toplantıda "nafaka sistemi" tüm boyutlarıyla ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 100 günlük icraat programında da yer alan nafaka ödeme sistemine ilişkin olası düzenlemeler, önümüzdeki günlerde belli olacak.

Aile Bakanı Selçuk konuyla ilgili "Nafaka uygulamalarının, toplumsal gereklilikler ve ortaya çıkan ihtiyaçlar çerçevesinde ilgili tüm taraflarca kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Toplantıda, mevcut uygulama örnekleri sunulacak ve bu konudaki tecrübeler dinlenecek. Uygulamaya yönelik öneriler geliştirilmeyi hedefliyoruz." dedi.

AA